REKLAMI GEÇ

Çocuk Çalıştayı’na Denizli’de katıldı

Çocuk Çalıştayı’na Denizli’de katıldı

Türkiye’nin en büyük sorunu olan trafik konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Ankara’da düzenlenen Çocuk Trafik Çalıştayı’na Denizli Belediyesi de katılarak sunum yaptı.

/ DENİZLİHABER / 28 Mart 2013 Perşembe, 18:02

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuk ve Trafik Çalıştayı’na, Denizli belediyesi’de katıldı.

Çalıştay’da Denizli Belediyesi de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden Kıvanç Eski ve Ahmet Alper Kayrakçı’yla çalıştayda yer alarak, Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde eğitimle ilgili bilgi verdi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da yaptığı açıklamada, çocukluk döneminde verilen trafik eğitiminin, ileride kazaların en aza indirilmesinde son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocukların küçük yaştan itibaren trafik kurallarını hem teorik hem de uygulamalı öğrenmeleri açısından çocuk trafik eğitim parkları çok önemlidir” dedi.

Kapalı bir mekanda sadece teorik bilgileri öğrenen çocukların, aldıkları bilgileri içselleştiremeyecekler ve trafik ortamında bunu uygulayamayacaklarını savunan Zolan,” Pratik olarak öğrendiklerini uygulayabilecekleri, uzman eğitimciler kontrolünde eğitim alacakları en ideal yerler, çocuk trafik eğitim parklarıdır. Denizli Belediyesi olarak, bu bilinçle yola çıkıp 7000 m2’lik alanda çocuk trafik eğitim parkını yaptık. Özellikle ilköğretim öğrencilerine yönelik teorik ve uygulamalı olarak trafik güvenliği eğitimi veriyoruz. 5 ay gibi kısa bir sürede 5000 öğrencimize eğitim verdik. Amacımız trafik kazalarının en aza indirilmesi için şehri planlamaya ek olarak küçük yaştan itibaren trafik eğitimini de vermektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı