REKLAMI GEÇ

Şehitlere Vefa

Şehitlere Vefa

Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi’nin 98’inci yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Denizli’de Asri Mezarlık’taki şehit mezarları ziyaretçi akınına uğradı.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2013 Pazartesi, 17:02

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)-

Denizli’deki tören Asri Mezarlık’taki Şehitlik Anıtı önünde yapıldı. Törene Vali Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan, 11’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakliben, şehit yakınları, gazi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Denizli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, “Bu vatan için kan ve canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

Tören ardından terörle mücadelede yaşamını yitiren şehitlerin mezarları ziyaret edildi. İl Müftülüğü’nde görevli imamlar dua okurken, Müftü Alaaddin Gürpınar, “Başkomutan Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını, kanlarını veren bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Nur içinde yatsınlar. Bu vatan üzerinde ihanete ve gaflete düşenlere aman verme yarabbi, akıllarını başlarına almalarını nasip eyle. Türk, Kürt, Laz, Çerkez bu vatan topraklarında kim yaşıyorsa, barış içinde yaşamalarını nasip eyle yarabbi” dedi.

Protokol üyeleri, daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlerin mezarları ise, ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler, dua edip, mezarlara karanfil bıraktı. Denizli Belediyesi tarafından Asri Mezarlık’ta yaptırılan Şehitler Anı Evi de açıldı.

sedat-anons

aciklama-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı