REKLAMI GEÇ

Toplu taşıma özelleştirmesinde geri adım

Toplu taşıma özelleştirmesinde geri adım

Ak Partili Denizli Belediyesi, zarar ettiği gerekçesiyleözelleştirdiği toplu taşıma işini tekrar üzerine alıyor. Belediye Başkanı Osman Zolan, 150 otobüs almak için bugün meclisten yetki istedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ekim 2013 Cuma, 18:01

Ak Partili Denizli Belediyesi, toplu taşıma özelleştirmesinden geri adım atıyor. Nihat Zeybekci’nin Belediye Başkanlığı döneminde, zarar ettiği ve Denizli Belediyesi’nin sırtında bir kambur olduğu gerekçesiyle özelleştirilen toplu taşıma bir türlü rayına girmeyince uygulamadan vazgeçiliyor.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bugün Belediye Meclisi’nden 150 otobüs satın almak için yetki istedi. Zolan’ın talebi, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

TUREX BELEDİYE’NİN BAŞINI AĞRITIYOR
Turex’in bazı hatlardan otobüsleri kaldırarak, seferler arası süreyi uzatmasından kaynaklanan vatandaş tepkileri Denizli Belediyesi’ni bu noktada harekete geçmeye zorladı. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde oy kaybını da beraberinde getirecek olan toplu taşımadaki sıkıntıyı gidermek için atılan bu adım, Denizli gündemini uzun süre meşgul edeceğe benziyor. Zolan’ın borçlanma talebi, ömüzüdeki hafta mecliste görüşülerek karara bağlanacak.

Yorumlar

mehmet   -  Bağlantı 25 Kasım 2013, 17:38

minibüs leri kaldırmasını isdiyorum cok kalabak oluyor en kısabanda bunu bir yada bir çözüm olmasını devrim caddesine otomüs durağı konbasına arz ederim saygılarımla

metin özkal   -  Bağlantı 7 Ekim 2013, 09:59

Şehir içi ulaşımın belediye tarafından vatandaşı maddi manevi yönden üzmeyecek şekilde çözülmesi gerekli. Bu konuda belediye kar amacı gütmeden, bu sorunu çözmesi gerek.. Minibüs hattı olmayan bir mahallede oturan biri olarak ulaşımda en büyük sıkıntıyı çekmekteyiz.

Kamil KIYAK   -  Bağlantı 5 Ekim 2013, 14:31

Denizli 2009 yerel seçiminden sonra merkeze bağlı köyleri mahalle ederek bünyesine almıştır. Bu köylerde Y belgesi ile çalışan minibüsçülerin Y belge süresi bittikten sonra kendi çalışma güzergahlarını ihale ile M plakasına çevirerek 80, 100, 150.000. TL gibi bir bedelle ihaleye sunmuştu. 2014 seçimlerinden sonra Büyük şehir kapsamına giren halen Y belgesi ile çalışmakta olan Pamukkale, Karahayır ve birçok yerlerdeki minibüsçülerin sonu damı böyle olacak? Merkez Trafiğini hafifletmek için şehrin girişine toplama merkezleri yapmayı düşünüyorlar. Ulaşım mastır planında 679 minibüsün yoğunluk yaptığı yazılırken 763 e çıkartıldı bu sayıyı nerede konduracaklar?

fırat   -  Bağlantı 5 Ekim 2013, 13:52

bağbaşından çamlığa gidebilmek için çamlıktan bir hayli uzaklaştıktan sonra tekrar yeni bir toplu taşıma aracına binmek gerekiyor. Büyükşehir statüsünde ve atık gerçekten büyümüş olan şehir için 150 otobüs çok az. Ayrıca otobüs hiç bir zaman çözüm olmayacak o yüzden acilen alternatif çözümler bulmak gerek.
Son olarak da Turex gibi bir firmadan(!) kurtulmak çok önemli bir olay…

ahmet turhal   -  Bağlantı 4 Ekim 2013, 22:55

sayın zolan farkında değil galiba 150 otobüsle bu işler olmuyo artık…raylı sistem gibi bir teknoloji var haberi yok galiba…

Tevfik Karataş   -  Bağlantı 4 Ekim 2013, 22:06

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi olarak Denizli Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin “taşıma sınırı üstünde yolcu” aldıkları için gerekli yasal işlem yapılması için başvurularımızı ilgili ve yetkililere uzun süre yaptık.Balık istifi taşımacılık bugün 01 Ekim 2013 Cuma saat 19:10 da GMK Bulvarından 18 nolu otobüs(1200 Evler-Bahçelievler hattı) ve 29 nolu otobüs (Adalet Mah-Barboros Mah-1200 Evler hattı)otobüse yolcular binemedi.Çünkü balık istifi gibi otobüs dolmuş idi.Balık istifi taşımacılağa da yolculardan sert söylemler geldi.Şoför ile tartışmalar başladı.Denizli’de Özel Halk Otobüsleri konusunda yurttaşların şikayeti çok.Hatta Pamukkale Üniversitesinin bilim insanların çalışmasında da Özel Halk Otobüsünden yurttaşların özellikle fazla yolcu almalarından dolayı şikayetleri ön plana çıkmıştı.Toplu Taşımacılık Denizli’de desteklenmeli.Trafik sıkışıklığı toplu taşımacılık ile azaltılabilir.Çevre kirliliği de unutulmasın.Çözüm Denizli Belediyesinde.TTKÖD Denizli Şubesi Başkanlığı

Kamil KIYAK   -  Bağlantı 4 Ekim 2013, 19:37

2004 yılından itibaren Denizli Belediye Toplu ulaşım hizmeti ihalesini(ALAN BATTI SATAN KURTULDU) diyordum. Bu sözümü bakın Nihat Zeybekci Başkanım bile teyit ediyor.Biz minibüsçü arkadaşlar bunun bizler ide batıracağını söylememize rağmen 6 ay boyunca kan ter içinde bırakım 763 minibüsçüleri birbirimize düşürdüler. Belediyemiz 150 aracı seçimden öncemi seçimden sonramı hizmete koyacak? (Turex’in bazı hatlarda otobüsleri kaldırarak seferler arası süreyi uzatmasından kaynaklanan vatandaş tepkileri Denizli Belediyesini bu konuda harekete geçirdi)demesi bu konu hakkında Belediyemizin 31/MART/2008 DE 5. Noterde yapılan no:5946 sıra nolu sözleşmenin 18. Maddesin uygulaması gerekmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı