REKLAMI GEÇ

Kurban kesim yerleri belirlendi

Kurban kesim yerleri belirlendi

Denizli Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi. Belediye tarafından belirlenin 13 kurban kesim noktası dışında kesim yapılmayacak.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2013 Çarşamba, 17:00

Denizli Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Gökoğlan, yaptığı yazılı açıklamasında, belirlenen kurban kesim noktalarını açıkladı.

Denizli Belediyesi’nin yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan “Vatandaşlarımızın kurbanlarını modern tesislerimizde sağlıklı bir şekilde keserek ibadetlerini yerine getirmeleri için Denizli Belediyesi olarak bazı önlemler alıyoruz. Tabi ki bu önlemler içerisinde bizim belediyemizin belirlemiş olduğu kurban kesim yerleri var. Bu kurban kesim yerlerine vatandaşlarımız gelerek belediyemizin hazırlamış olduğu hortum, su, kanca gibi ekipmanlardan faydalanabilecek. Bunun yanı sıra Zabıta Ekiplerimiz de sürekli olarak kontrollerini gerçekleştirecektir” dedi.

Gökoğlan ayrıca, bu yıl da vatandaşların kurbanlarını kestikten sonra kullanabilecekleri 10 bin adet 20 kg’lık et taşıma poşeti de bastırıldığını belirterek, “Bunları da vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ayrıca Çevre Koruma Müdürlüğü’nde görevli arkadaşlarımız kurbanlar kesildikten sonra o bölgelerin yıkanıp temizlenmesini, Sağlık İşleri Müdürlüğümüz de bu alanların ilaçlanmasını sağlayacaktır. Kurban kesim yerleri dışında bahçe nizamı olarak nitelendirdiğimiz Cankurtaran, Goncalı, Eskihisar ve Karakurt gibi mahallelerimizde de vatandaşlarımızı kendi alanlarında kurbanlarını kestikten sonra ortaya çıkan atıkları bir kenarda toplayarak Denizli Belediyesi 153 hattını arayarak yetkili birimlerden atıkları almalarını istemelerini rica ediyoruz. Çevre Koruma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz tarafından alınan atıklar düzenli depolama tesislerine götülerek bertaraf ediliyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz” çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı süresince vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Gökoğlan, Denizli Belediyesi olarak tüm birimlerin kurban bayramı süresince nöbetleşe olarak görev yapacağını açıkladı.

KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Denizli’de küçükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri, Ulu Cami yanında eski halin olduğu yer, Yenişehir Şengün Cami’nin yanı, Kuşpınar Pazaryeri, Kınıklı Pazaryeri, Adalet Parkı karşısı İmariskan Evleri Pazar yeri, Sevindik Pazaryeri, İncilipınar Pazaryeri, Karaman Pazaryeri, Servergazi Pazaryeri ve Denizli Belediyesi Mezbahası olarak belirlendi.

Büyükbaş hayvanlar için kurban kesim merkezleri ise Başkarcı Belediye Mezbahası, Korucuk Mahallesi Sabanoğlu Mezbahası ve Akkale Mahallesi Ankara Asfaltı Üzeri Saycan Mezbahası olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı