REKLAMI GEÇ

Geleneksel Spor Festivali’ne görkemli gala

Geleneksel Spor Festivali’ne görkemli gala

Denizli Belediyesi’nin, düzenlediği 1. Uluslararası Geleneksel Sporlar Festivali görkemli bir gala ile son buldu. Atlı süvariler atlarıyla yaptıkları gösteride nefesleri keserken, izleyenleri lazer, havai fişek ve ışık gösterilerinden oluşan sürprizler bekliyordu.

/ DENİZLİHABER / 14 Ekim 2012 Pazar, 13:59

Denizli Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Uluslar arası Geneleksel Spor oyunları, Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki gala programıyla son buldu. Denizli Valis i Abdülkadir Demir, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı galaya vatandaşların ilgisi yoğundu.

Festival coşkusunu yaşamak isteyenler, 5 bin kişilik tribünü doldurunca binlerce kişi de alt bölümlerde festivali izledi. Bu arada, sık sık anonslar edilerek izleyenlerin güvenli bölgeye geçmesi, tel örgülerden uzak durması istendi. Geleneksel Spor Oyunları Festivali’nin Gala programı, TRT ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, festivalin Denizli açısından önemine işaret etti. Denizli’nin spor alanında da iddialı olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Denizli’deki tüm festivaller bizim için önemlidir ancak Uluslararası Geleneksel Sporlar Festivali ise ayrı bir öneme sahip. Çünkü bu festivalle çocuklarlımıza, gençlerimize ata sporlarımızı öğretip onların nesiller boyu bilinmesine vesile oluyoruz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, medeniyetler çatışmasının söylendiği son dönemlerde festivalin daha da anlamlı olduğunu kaydederek, “Bir yanda medeniyetler çatışması deniliyor biz de medeniyet ittifakı diyoruz. Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan başta olmak üzere festivale emek harcayanlar, tüm dünyaya ittifakın sporla olabileceğini gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Tekin de, projeyi ilk duyduğunda heyecanlandığını böyle büyük bir organizasyonun daha büyük şehirde yapılmasını düşündüğü kaydederek, “Düşüncelerimde yanıldığımı bu kalabalığı görünce anladım. İyi ki kompleksin Denizli’de yapılmasına karar vermişiz. Bu tablo dünyanın dört bir tarafına barış ve kardeşliği gösteriyor” dedi.

Konuşmaların ardından, 4 gün boyunca festivale katılanlar kortej yürüyüşüyle atlı cirit alanından geçti. Atlı süvarilerin, cirit takımının, sumocuların ve strongmenlerin geçişi büyük coşku yarattı. Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Grubu da Denizli yöresine ait çeşitli folklor oyunları sundu. Semazenlerin gösterileri ise büyük ilgi gördü.

Ürdün ve Hintli atlıların at üzerinden hem okla hedef vurmaları ve kılıçla yerdeki hedefi almaları ise ilgili ile izlendi. Daha sonra sahneye Ukraynalı Kazaklar çıktı. Ekibin at üzerinde yaptıkları şovlar nefes keserken, şovalyelerin mızraklı oyunu ise yürekleri ağızlara getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı