REKLAMI GEÇ

Sınırı aşana yüksek ceza

Sınırı aşana yüksek ceza

Denizli Emniyet Müdürlüğü, Denizli’nin şehirlerarası yolları, bulvar ve yerleşim alanlarındaki hız sınırlarını hatırlatırken, sürücülerin bu sınırlara uyması istenirken, hız sınırını aşanlar için 2013 yılı ceza rakamları da açıklandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2013 Çarşamba, 13:00

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla, trafik kazalarında yaşanan can ve mal kayıplarının önlenmesi, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve trafik akışının sabit bir hız oranı ile yapılabilmesi için 26 Ocak 2012 tarihli İl Trafik Komisyon kararı ile hız sınırlarının yeniden düzenlendiği hatırlatıldı.

Otomobillere 70 diğerlerine 50
Hız sınırları Devlet Karayolu olan Ankara Yolu Üçgen Kavşağı-Eski Marketix kavşağı arası, İzmir Yolu Üçgen Kavşağı-Hal Kavşağı arası ve Acıpayam Yolu Üçgen Kavşağı-Kelleci Kardeşler Kavşağı arası ve yaya girişinin yasak olduğu Ali Aygören Bulvarı-Askeri yol güzergahlarında sadece otomobiller için 70 kilometre, minibüs, kamyonet, kamyon, otobüs ve motosikletler için 50 kilometre, kent merkezinde bulunan diğer cadde ve sokaklarda yerleşim yeri hız limiti bütün araç sınıfları için 50 kilometre.

Cezalar 166 TL – 343 TL arası değişiyor
Yazılı açıklamada, Denizli’de şehir içinde İl Trafik Komisyonu tarafından otomobil cinsi araçların, hız limiti bulunan caddelerde 70 kilometre olarak belirlendiği, radar ve mobese uygulamalarında 78 ile 91 kilometre arası hız ihlaline 166 TL, 92 kilometre ve üzeri hızlara 343 TL cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, motosiklet cinsi araçların yerleşim yeri hız limitinin 50 kilometre olduğu, radar uygulamalarında 56 ile 65 kilometre arası hız ihlaline 166 TL, 66 kilometre ve üzeri hızlara 343 TL cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

Yorumlar

mert kaytankaş   -  Bağlantı 9 Ocak 2013, 23:09

il trafik komisyonundan bir kişi bile ankara yönüne giderken 90 dan aşağı gitmiyordur 3 şeritli yol ve demir parmaklıkla bölünmesine rağmen 70 km sınırı saçma bence aynı yolda protokol üyeleride geçiyor ve hızı 120 nin üzerinde aynı cezai işlem onlarada uygulanıyormu acaba

Ferhat   -  Bağlantı 9 Ocak 2013, 13:39

Şehir içinde daracık yollarda 50 den fazla hızda aklı selim kimse gitmez zaten.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı