REKLAMI GEÇ

Tabakhanedemaskeli eylem

Tabakhanedemaskeli eylem

Denizli’de kapatılma kararı alan dernek lokallerinin üyeleri, kendilerine adres olarak gösterilen tabakhanede bir araya geldi. İnsanı rahatsız edici boyuttaki kokuları arasında ağızlarında maskeyle kararı protesto eden çok sayıda Denizlili, belediyenin yanlış olduğuna dikkat çektikleri karara ilişkin olumlu adım atmasını istiyor

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2013 Cumartesi, 19:11

Denizli’de belediyenin 2005’te Ak Partili üyelerinin çoğunluk oylarıyla yeni içkili bölge olarak kabul ettiği tabakhaneye gitmeleri konusunda zorlanan dernek lokalleri, yaşanan yasal sürecin ardından Denizli Valiliği tarafından kapatılma noktasına geldi. Dernekler ya alkollü içki satmayacak ya lokallerini tabakhaneye taşıyacak ya da lokal kapılarına kilit vurulacak.

Ancak dernek lokallerine dayatılan tabakhane sağlık koşulları, güvenlik ve çevresel faktörler nedeniyle lokal işletmecileri ve üyeleri tarafından son derece olumsuz bulunuyor. Dernek lokalleri işletmecilerini destekleyen bir rapor da söz konusu. İşyeri açma ruhsatı için gerekli koşullardan biri de sağlık uygunluğu. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nün tabakhanenin işyeri açmaya sağlık koşullarının yeterli olmadığına yönelik raporu var.

Dernek lokalleri yıllardır ellerinde bulundurdukları alkollü mekan ruhsatlarının hukuksuz bir kararla iptal edildiğini savunuyor. Bu nedenle sosyal medyada örgütlenen dernek lokalleri işletmecileri ve üyeleri saat 18.00’de Tabakhane’de bir araya geldi.

Yüzlerinde maskeler ve ellerindeki “Lokalime dokunma” pankartlarıyla yapılan uygulamayı protesto eden çok sayıda Denizlili, belediyeden yanlış olduğuna vurgu yaptıkları karara ilişkin olumlu bir adım atmasını bekliyor.

Lokallerin yalnızca farklı kültürlerden Denizlililerin yaşamsal tercihleri olarak buluşma noktası değil aynı zamanda onlarca kişi için ekmek kapısı olduğunun altını çizen lokal işletmecileri, kararın hukuki olmadığını savunuyor.

Kentin farklı kesimlerinden isimlerin de destek verdiği eylemde şiirler de okundu. TAÇEV, Cemiyet, Güzel Sanatlar, Replik, Jazz-Rock ve Film Sevenler gibi kentin merkezi bölgelerinde bulunan dernek lokalleri, farklı mesleklerden birçok insanın uğrak noktası.

Dernek lokallerinin 1 Mayıs’tan itibaren alkolle servis yapmaları yasaklandı. İçkili bölge dışında oldukları için ruhsatları değiştirilen lokallerden bazılarına bu süreçte alkollü servis yaptıkları için 5’er gün süreyle İl Dernekler Müdürlüğü tarafından 5’er gün kapatma cezası verildi. İhlaller devam ederse dernek lokalleri süresiz kapatılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı