REKLAMI GEÇ

Zabıtadan 55 kebapçıya denetim

Zabıtadan 55 kebapçıya denetim

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik periyodik kontrollerini sürdürüyor. 42 döner salonu ile 13 kebapçı da yapılan denetimlerde bazı eksiklikleri bulunan işletmelere uyarıda bulunuldu.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2013 Salı, 17:35

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler vatandaşın daha hijyenik ve sağlık kurallarına uygun gıda tüketimini sağlamak amacıyla 55 işyerinde denetimlerde bulundu. Döner salonları ve kebapçılarda yapılan denetimlerde çok büyük olumsuzluğa rastlanmazken bazı eksiklikleri bulunan işletmelere de sözlü uyarıda bulunuldu. Bir gıda mühendisinin de eşlik ettiği denetimler sırasında hijyen, temizlik, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin fiziki temizliği, yangın tüpü denetimi ve fiyat tarife liste kontrolleri yapıldı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada denetimlerde genel olarak hijyen kurallarına uyulduğunun tespit edildiğini belirtildi. Açıklamada “ Denizli genelinde 55 adet döner ve kebapçı salonu denetlendi. Denetimler gıda mühendisi eşliğinde yapıldı. Genel temizlik açma ruhsatı, dolapların düzeni temizliği, kullanılan etlerin mühürleri kontrol edildi. Denetimlerde çok büyük olumsuzluğa rastlanmazken bazı eksiklikleri bulunan işletmelere de sözlü uyarıda bulunuldu. İlimizin tanıtımına katkıda bulunan ve Denizli’ye özgü olan kebapçıların temizlik ve düzen hususunda daha titiz olması istendi. İl dışından gelen misafirlerin ağırlanmasında daha özenli olmaları konusunda kebapçılara bilgilendirmeler yapıldı” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı