REKLAMI GEÇ

1 Mayıs coşkuyla kutlandı

1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Emekçiler, devrimciler ve gençler… 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Gazi Bulvarı’nda toplanan binlerce gösterici, ellerinde birbirinden ilginç ve rengarenk dövizlerle İstiklal-İnicilipınar güzergahı üzerinden kutlama alanına yürüdü. 1 Mayıs alanda devrim türküleri ve halaylarla kutlandı

/ DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2012 Salı, 13:27

Denizli’de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkusu artık alanlarda. Emekçi sendikaları, dernekler, siyasi partiler ve öğrenci grupları öğleye doğru ellerinde pankart ve dövizlerle Gazi Bulvarı’na gelmeye başladı.

1 Mayıs İşçi Bayramı Düzenleme Komitesi’ne saat 13.00-17.00 arasında kutlama için izin verilmişti. Kutlamalara Türk-İş, KESK’e bağlı sendikalar, CHP, BDP, İP, DSP, SDP, TKP ve ÖDP’de gibi örgütler de katılırken, buluşma noktası Gazi Bulvarı oldu.

Saat 12.00’den itibaren alan her geçen dakika dolmaya başladı. Saatler 13.00’ü gösterdiğinde binlerce gösterici Gazi Bulvarı’nda rengarenk bir görsel şölenin parçalarını oluşturdu.

Tokat Caddesi’nde yapılacak olan kutlama nedeniyle İstiklal Caddesi-İncilipınar güzergahını kullanarak yürüyüş yapacak göstericiler 13.10 gibi hareket etmeye başladı.  Kutlama alanı olan Ulus Caddesi Tokat Kavşağı Meydanı’na göstericiler, İncilipınar Parkı’ndan itibaren oluşturulan kontrol merkezlerinden üstleri aranarak alındı.

Göstericiler 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alana 14.15’ten itibaren girmeye başladı. Saat 14.30 başlayan kutlamaların başında Eğitim İş ve Eğitim Sen arasında yer tartışması yaşandı. Tartışma sırasında bir anda Eğitim Sen saflarında BDP’ye yakın bir öğrenci grubu belirdi.

Eğitim Sen ile birlikte BDP’ye yakın gençlerin Eğitim İş üyelerinin üzerine yürümesi sonrası, başta Eğitim Sen eski başkanlarından Hüseyin Öztürk olmak üzere bazı sağ duyulu Eğitim Sen üyeleri araya girerek tartışmayı büyümeden yatıştırdı.

Bu arada BDP’li grubun Eğitim Sen’lilere destek olduğunu gören TGB’li gençler ve ADD üyeleri de Eğitim İş grubunun arkasında durdu.

Kısa süreli tartışmanın yerini Hakan Akmaz’ın söylediği devrim türküleri ve çekilen halaylara bıraktı. Kutlamalar saat 17.00’ye kadar sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı