REKLAMI GEÇ

Bir tarihi mirasa daha sahip çıkılıyor

Bir tarihi mirasa daha sahip çıkılıyor

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, tarihi Merzeci Un Fabrikası’nda bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2013 Çarşamba, 14:24

Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcıevi gibi tarihi ve kültürel değerleri restore ederek tarihe karşı sorumluluğunu yerine getiren Denizli Belediyesi Merzeci Un Fabrikası’nı da ayağa kaldırıyor. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi yapıları bir bir restore ederek yaşayan mekanlar haline getiren Denizli Belediyesi, Merzeci Un Fabrikası’nın da Denizli’nin tarihi ve kültürel mirasları arasındaki yerini almasını sağlayacak. Tarihi mekanda bir süredir devam eden çalışmaları yerinde inceleyen ve bilgi alan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, hiçbir tarihi değerin yok olmasına vicdanların razı olamayacağını, bu konuda inanılmaz bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Merzeci Un Fabrikası’nda yürütülen çalışmaların büyük bir hızla ve titizlikle sürdürüldüğünü kısa süre sonra tarihi mekanın yeni yüzüyle misafirlerini ağırlayacağını dile getiren Başkan Zolan, “Merzeci Un Fabrikası elimizde kalan, ayakta kalarak bizlere ulaşan birkaç tarihi değerimizden bir tanesidir. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu’ndan projesi onaylandıktan sonra çalışmalara başladık ve titizlikle devam ediyoruz. Bu tarihi mekanı Denizli ile buluşturmak istiyoruz ve bu tür projelerin yanındayız. Bu mekan Denizlimizin ayrı bir değeri olacak. Merzeci Un Fabrikası’nı sanatla, kültürle iç içe olan bir mekan haline getirmek gibi bir düşüncemiz var. Tarihimizle sanatımızı burada buluşturacağız. 150 yıl önce yapılmış bir binada sanat icra edilecek. 10-15 yıldır burası terk edilmiş haldeydi. Çok şükür şimdi bunlar geçmişte kaldı. Kalan tarihi değerlerimizin heba olmasını istemiyoruz. Tarih kokan ve elimizde kalan bu mekanlarımızı restore ediyoruz. Onları gelecek nesillere aktarmak adına ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Çünkü biliyorum ki tarihsel mirası tanıyarak, bu mirası sahiplenmek, korumak, geliştirmek, üst düzey bir kültürel bilgi birikimi sağlamak açısından son derece önemlidir. Günümüz koşullarının, nasıl bir geçmişten etkilenerek oluştuğunu anlamak, geleceği yapılandırırken daha zengin ve bilinçli bir düşünce yapısına sahip olunmasını sağlar. İşte bu sebeple biz Denizli’nin geçmişini sahiplenerek geleceğine de yön veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı