REKLAMI GEÇ

O polemik yeniden hortladı

O polemik yeniden hortladı

Denizli Valiliği Dernekler Müdürlüğü kentte faaliyet gösteren 10 dernek lokalinin içkili ruhsatlarını iptal ederek yerine ‘alkolsüz’ ruhsat düzenledi. Yeni ruhsatlarla ilgili derneklere çıkarılan tebligatlarda uygulama, verilen bir yargı kararına dayandırılırken, henüz ellerine böyle bir tebligatın geçmediğini söyleyen dernek yöneticileri, aleyhlerinde verilmiş bir yargı kararı olmadığının da altını çizip, “Bizler çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2013 Perşembe, 18:20

Denizli’de 2005 yılında içkili mekanların tabakhaneye taşınmasına ilişkin Denizli Belediye Meclisi’nin aldığı bir kararla başlayan tartışmalar, ortaya atılan bir iddia ile tekrar alevlendi.

2005’ten bu yana lokal yöneticileri ile idareciler arasındaki hukuki mücadele sürerken, İl Dernekler Müdürlüğü bir yargı kararını gerekçe göstererek 10 dernek lokali için içkili ruhsatları iptal edip içkisiz lokal ruhsatı düzenledi. Yeni ruhsatlar Vali Yardımcısı Mehmet Çınar’ın imzaladığı bir tebligatla dernek yöneticilerine gönderildi.

Ancak içkili ruhsatları iptal edilen dernek yöneticileri ne böyle bir tebligattan ne de aleyhlerinde verilmiş bir yargı kararından haberdar.

MAHKEME KARARI BİZİM LEHİMİZDE
Kısa adı TAÇEV olan Tarih ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Erman Yarışan, ruhsatların iptaline ilişkin şu ana kadar aleyhlerinde verilmiş bir yargı kararı olmadığını söyledi. Yarışan bunun tam tersi aldıkları bir lehte karar ve yürütme iptalinin olduğunun altını çizerken, dolayısıyla idarenin böyle bir düzenlemeye gidemeyeceğini ileri sürdü. Yarışan söz konusu yerel mahkeme kararlarının idare tarafından bir süt mahkemeye taşındığının da altını çizerken, kesin kararın 3-4 yıllık bir sürecin ardından çıkacağını belirtip, yasal süreç devam ederken idarenin yürütmede bulanamayacağını söyledi.

BÖYLE BİR TEBLİGAT ALMADIK
“Böyle bir uygulama ya da gerekçesi olan mahkeme kararı henüz bize tebliğ edilmedi” diyen Yarışan, “Zaten yasal olarak da bu süreç idarenin tebligatıyla başlar. Elimize böyle bir tebligat gelirse gerekli hukuki girişimde bulunuruz” dedi.

RUHSAT POSTA İLE GÖNDERİLMEZ
Jazz-Rock Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Süer Yeşilay da, şu ana kadar aleyhte bir karar olmadığı gibi lehte verilen bir idare mahkemesi kararı ve bir yürütmeyi durdurma kararı olduğunu yineledi. Yeşilay, “Yasal dayanağı olmayan bir yaptırıma anlam veremiyoruz” diye konuşurken kendilerine gönderildiği iddia edilen tebligatlar için “Hiçbir zaman yeni bir ruhsat posta ile gönderilmez” dedi.

AYNI BAYRAK ALTINDA FARKLI UYGULAMA OLUR MU?
“Dernekler müdürlüğünden bizim bir ruhsat talebemiz yok. Burada bir usulsüzlük olduğuna inanıyorum” diyen Yeşilay, “Aynı yasaklar Bolu ve Sakarya’da da uygulanmak istendi ancak geri alındı. Onlar aynen çalışmaya devam ediyorlar. Biz aynı vatan toprakları üzerinde aynı bayrağın altında olduğumuzu düşünerek Bolu ve Sakarya’da olduğu gibi bizim de burada özgürce çalışmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

TABAKHANENİN YAŞANMAZ RAPORU VAR
Kendilerine gösterilen tabakhane bölgesinin sağlıksız ve yaşam için elverişsiz olduğuna yönelik Bölge İdare Mahkemesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenmiş raporlar olduğunu dile getiren Yeşilay, yapılan uygulamanın usulsüz olduğunu öne sürdü.

DERNEKLER MÜDÜRÜNÜN KAPRİSİ
Yeşilay, “Yasal sürecimiz devam ediyor. Ben böyle bir tepeden inme, emrivaki bir tebligat olayına inanmıyorum. Bu işte bir usulsüzlük olduğunu biliyorum. Dernekler müdürünün bir kaprisi olarak düşünüyorum. Sayın Valimizin de bizim yanımızda olduğuna inanıyoruz” dedi.

Yorumlar

Mehmet Ali   -  Bağlantı 18 Ocak 2013, 23:23

‘Harun İLÇİOĞLU’isimli sayin bay: belki senin akrabandir o her kimse..otesi, “kem soz sahibine..” ve dahi kendini akilli sananlara sozum su: Yorum hosuna gitmediyse okuma..ya da yorum yap, ukalalik yapma..Tacev’in durumu, avukatlarin durumu tartisiliyorken,siz karanliga tas atmaya calisiyorsunuz ve kaldi ki p.tesi tacev’ciye bizzat dogrudan elestirilerimi iletecem..o bizi bilr, tamam mi..Ayrica, sizin savunmaniza muhtac degildir, haber konusu arkadaslar..

Harun İLÇİOĞLU   -  Bağlantı 18 Ocak 2013, 20:03

Haberin içeriği ile ilgili değil de başka bir sorumu/görüşümü sunmak istiyorum:

“Mehmet Ali” ve “hilmi” kullanıcı adını kullanan bireyler arasında bir akrabalık bağı var mıdır? Bu soruyu her iki bireye de soruyorum; çünkü bu kadar çelişkili iki yorumu yapan bireyler arasında mutlaka bir akrabalık ilişkisi bulunması gerekir 🙂

Sadık Emre Çaputçu   -  Bağlantı 18 Ocak 2013, 13:08

Belediye sanki alkollü işletme ruhsatı veriyor da mı bu alkol servisi yapan dernekler türedi? Bunu iyi düşünün. Denizlili’ye Afganistanlı muamelesi yapıp şehir içine hiç ruhsat vermiyor belediye. İzmir’de, İstanbul’da, başka şehirlerde olunca sorun mu oluyor? Her baskı ve yasak alternatif çözümler oluşturmaya iter insanları… Evet, o dernekler belki dernek vazifesinden ziyade cafe/bar vazifesi yapıyor ama acaba neden, hiç düşündünüz mü? Yahu vatandaş içecekse içecek, bunu böyle yollarla 21. yy’da engelleyemezsiniz. O vatandaşı böyle saçmasapan yollarla alkolden uzaklaştırmaya çalışırsan o da gider bi başka yerde nescafe fincanında içer birasını viskisini…

hilmi   -  Bağlantı 18 Ocak 2013, 00:52

dernekler bence de alkollü olmamalı…yerine farklı isimler altında alkollü mekanlar açılabilir…bence dernek mantığı ile çok ters…taçev diyoruz ama hiçbir harfinden kuruluş amacından eser yok…içerisi tamamen sağlıksız alkol,sigara ve … ile dolu…bence tüm dernekler bir aray gelmeli, daha kaliteli,daha konsept mekanlar açmalı alkollü…denizlide böyle mekanların kalite eksikliği var…

Mehmet Ali   -  Bağlantı 17 Ocak 2013, 22:57

Bazi Sn.Avukatlarin ,meyhanecilik yaptigini boylece ogrenmis olduk…Yav, haberde biraz komik, ickinin azaltilmasi, yok edilmesi ile ‘hortlamak’ kavramini nasil bagdastiriyorsunuz//

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı