REKLAMI GEÇ

Doğal gaz çalışmaları alt ve üst yapıya takıldı

Doğal gaz çalışmaları alt ve üst yapıya takıldı

Denizli’ye 2012 yılında 20 Milyon liralık bir yatırım yaptıklarını dile getiren, Kentgaz Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş’ten kötü haber. Deniş, Denizli Belediyesinin sürdürdüğü alt ve üst yapı çalışmaları nedeni ile kentin Doğalgaz şebekesinin planlanan tarihte bitirilemeyeceği duyurdu.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2012 Perşembe, 12:43

DGC Basın Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına çıkan Kentgaz Genel Müdürü Hüseyin Işık Deniş’ in gündeminde Denizli’nin şehir içi doğal gaz şebekesi yatırımlarıyla ilgili gelinen son nokta ve hedefler vardı. 6 yıllık yatırımı gözden geçiren Deniş “Şuan Denizli’nin doğal gaz çalışmalarında 16 iş makinemiz çalışıyor. Yıl sonuna kadar makinelerimizin sayısını 20’ye yükseltmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

6 yıllık yatırım 55 milyon
Deniş, Denizli’ye 2006 yılından bu yana 160 km’lik doğal gaz hattının döşendiğini, 2012 yılında ise bu sayının 280 km olduğunun altını çizdi. Denizli’ye son 6 yılda 55 milyon liralık bir yatırım yapıldığını açıklayan Deniş, 2012’de20 milyon lira bütçeyle çalışmaları yürüttüklerini aktardı.

Kentgaz Genel Müdür’ünden kötü haber
Denizli Belediyesinin sürdürdüğü alt ve üst yapı çalışmalarının bazı bölgelerde doğal gaz hatlarına zarar vermesi nedeniyle sorun yaşadıklarını ve ayrıca uzun yıllardır devam eden çalışmalar nedeniyle Kent Gaz’ın çalışmalarının planlandığı şekilde ilerleyemediğini dile getiren Deniş, yatırım hedeflerinin bu nedenle saptığını vurguladı. Deniş, bu nedenle 2014 yılında bitirilmesi planlanan Denizli şehir içi doğal gaz şebekesini söz konusu tarihte bitirmenin mümkün olmadığını dile getirdi.

“Kömürcülerin bu davranışını iyi karşılamıyorum”
DGC Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniş bir soru üzerine, “Kömürcülerin mahkemeye giderek davacı olmaları konusunda şahsi olarak konuşmak istiyorum. Bu durumu iyi karşılamıyorum” diye konuştu.

Deniş, 2006 yılında kömür kullanımına yönelik dönemin Denizli Valisi ve dönemin Belediye Başkanı’nın karar aldığını ve bu kararın mahkemece bozulması nedeniyle 2 yıl kaybedildiğini belirten Deniş “Bu kentte çocuklarımızı zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Kömürcülerin mahkemeye başvurmalarını iyi karşılamıyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Aysun Kayacı   -  Bağlantı 29 Haziran 2012, 13:14

Tabi kömürcüler konusunda konuşamazsın.sizler ki daha doğalgazın olmadığı semtlere dahi yazı astınız katı atık yakmak yasaktır diye. Hepiniz aynısınız….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı