REKLAMI GEÇ

E-reçeteye SGK’dan denetleme

E-reçeteye SGK’dan denetleme

Denizli Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Ahmet Kurt, dün başlanan e-reçete uygulamasını yerinde inceleyip, sorunlar hakkında bilgi aldı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2013 Çarşamba, 13:49

Denizli Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Ahmet Kurt, dün başlanan e-reçete uygulamasını yerinde inceleyip, sorunlar hakkında bilgi aldı. Müdür Kurt, “Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de Sosyal Güvenlik Kurumu mensuplarına sözleşmeli sağlık hizmet sunucularında sunulan sağlık hizmetleri kağıt ortamında oluşturulmayıp elektronik veri olarak Kurum tarafından oluşturulan sisteme (MEDULA) kayıt edilmekte ve bu elektronik veriye dayanarak geri ödeme işlemleri yapılmaktadır” dedi.

Bu kapsamda uygulamaya başlanan e-reçete uygulaması, İl Müdürü Ahmet Kurt, Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Dr. Erdal Erikoğlu ve Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nde görevli eczacılar tarafından yerinde incelendi.

Hasta sirkülasyonun yoğun olduğu Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesi yakınında bulunan eczaneleri ziyaret eden Müdür Kurt, sistemin işleyişi ve yaşanan sorunlar hakkında eczacılardan bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı