REKLAMI GEÇ

Merkez Belediye’den büyükşehire büyük jest

Merkez Belediye’den büyükşehire büyük jest

Denizli Belediyesi, 9.5 yıl önce zarar ediyor gerekçesiyle özelleştirdiği toplu taşıma hizmetinde, tekrar geriye dönüş kararı aldı. Alınacak 150 otobüs için Belediye Başkanı Osman Zolan’a CHP’nin de desteği ile 60 milyon TL borçlanma yetkisi verildi. Ancak yeni alınacak otobüsler, yerel seçimlerden hemen sonra 1 Nisan’da sefere çıkıyor. Bu karar, Başbakan’ın büyükşehir olmayan il belediyelerine verdiği isimle Merkez İlçe Belediyesi statüsündeki Denizli Belediyesi’nin kendisinden sonra gelecek Büyükşehir Belediyesi’ne jesti oldu.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2013 Salı, 19:00

Denizli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları devam ediyor. Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında, 9.5 yıl önce zarar ediyor gerekçesiyle özelleştirilen şehir içi ulaşımının yeniden belediye tarafından üstlenilmesi için verilen teklif görüşüldü.

ZOLAN: “VATANDAŞ MAĞDUR”
Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni otobüs alımı için 60 milyon TL borçlanması için meclis üyelerinden yetki aldı. 29 evet, 5 ret, 1 çekimser oy ile meclisin yetkisini alan Osman Zolan, “9.5 yıl önce Denizli Belediyesi’nin önemli sorunları vardı. Ve bütçesi 45 milyon TL idi. Şimdi ise bütçemiz 500 milyon TL. Ulaşıma bütçe ayırabilir, belediye bu işi gerçekleştirebilir diye düşündüğümüz için, yeniden şehiriçi ulaşımını üstlenmeye karar verdik. Ayrıca bugün ulaşım konusunda vatandaşların sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı ücretsiz taşımak istiyoruz” dedi.
denizli-belediye-meclisi-150-otobus-alimi-icin-onay-verdi-ic

CHP GRUBU: “BİZ SÖYLEMİŞTİK”
Denizli Belediye Meclisi CHP grubu evet oyu vererek Başkan Osman Zolan’a borçlanma yetkisi verirken, grup başkan vekili Teoman Sancar, “Biz bu sıkıntıları baştan beri söylüyorduk. Her fırsatta, fotoğrafları ile birlikte vatandaşların otobüslerde yaşadığı sıkıntıları meclis gündemine taşıdık. O dönem yalnızca kar-zarar olarak görüyordunuz. Şimdi ne oldu da vatandaşın sıkıntılarını fark ettiniz. Bu kararın reklam koktuğunu biliyoruz. Ama yine de belediyeler vatandaşını rahat ucuz ve hızlı ulaşımını sağlamak zorundadır. Bu bilinçle kararınızı olumlu karşılıyor ve evet oyu veriyoruz” diye konuştu.

MHP RET OYU VERDİ
Denizli Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili İbrahim Açıkgöz belediyenin ulaşım temizlik gibi işlerle uğraşmaması gerektiğini ve özelleştirmeden yana olduklarını belirterek, “Biz özelleştirmeden yanayız. Tabi bunu yaparken de hem vatandaşların mağduriyeti göz önünde bulundurulmalı hem de belediyenin zararı. Ancak, biz bugüne kadar ulaşım ile ilgili sıkıntıları gündeme getirirken duymazdan geldiniz.
denizli-belediye-meclisi-150-otobus-alimi-icin-onay-verdi-ic-2

Şimdi son bir gün içerisinde ne oldu da Denizli için önemli bir sorun olan ulaşım meclis için önemsizleştirildi. Ayrıca, 31 Mart 2014’de oluşacak meclis için bugün karar almamız doğru değil. Ancak şunu da çok iyi biliyoruz ki bu karar siyaset kokuyor. Alacaksınız 150 otobüs, şehirde tur atacaksınız, ‘Biz bunu aldık’ diyeceksiniz, sonra da yeniden özelleştireceksiniz bunu bilmemiz mümkün değil. O nedenle MHP grubu olarak ret oyu veriyoruz” diyerek itirazını dile getirdi.

denizli-belediye-meclisi-150-otobus-alimi-icin-onay-verdi-ic-1

DİKMEN: “BELEDİYEYİ ZARAR ETTİRDİNİZ”
Meclisin tek İşçi Partili üyesi Gökhan Dikmen çekimser oy kullanırken, “9.5 yıl önce zarar ettiğiniz gerekçesiyle ulaşımı özelleştirirken bugün 60 milyon borçlanarak yeniden otobüs alıyorsunuz. Asıl şimdi belediyeye zarar ettiriyorsunuz. O dönem 40 milyon TL’ye alacağınız otobüsleri bugün 60 milyon TL’ye alıyorsunuz. Belediyeye 29 milyon TL zarar ettirdiniz” diye konuştu.

Yorumlar

senaryo   -  Bağlantı 8 Ekim 2013, 21:54

bu belediyenin bir oyunudur baktı vatandaş tepkili bakın biz gönderiyoruz artık bizde pes dedik ama vatandaş ne der görecez kesin bunlar tokatları yerler. Oy artık gitti

Kamil kıyak   -  Bağlantı 8 Ekim 2013, 19:58

Vala toplantıya dinleyici olarak bende katıldım kimin kime kambur olduğuna ilerleyen günlerde siz karar verin. Kurban önü dananın kuyruğu ha koptu ha kopacak. Aylardır dinleyici olarak gittiğim için meclis üyelerimiz oylama yapıyor ama inanın eğriyi doğruyu ben bile ayırt edemedim şu bir gerçek ki herkes doğruyu söylüyor, yanlışı göremiyorum yorum yapacak benden başka bir arkadaş olmadığı için.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı