REKLAMI GEÇ

Denizli’de Türk-Çin dostluk sergisi açıldı

Denizli’de Türk-Çin dostluk sergisi açıldı

Denizli Belediyesi, 2012’nin Türkiye’de Çin kültür yılı olması nedeniyle Çin Gueco Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

/ DENİZLİHABER / 17 Kasım 2012 Cumartesi, 15:17

Turhan Bahadır Sergi Sarayı’nda misafirlerin beğenisine sunulan serginin açılışına, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Önceki Dönem Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Müsteşarı Hua Yu, Çin Halk Cumhuriyeti Gueco Kültür Derneği Başkanı Wu Jian Jing ile çok sayıda Çin ve Türk davetliler katıldı.

Başkan Zolan, açılışta yaptığı konuşmada, sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi: ‘Bugün Denizli çok renklendi güzelleşti. 2012 Çin Kültür Yılı olarak kutladığımız ülkemizde Çin’den gelen misafirlerimizle serginin Denizli’de yapılmış olması bizim için çok çok önemlidir. Biz ev sahipliği yapmış olmaktan çok memnunuz. Serginin Denizli’de yapılmasına destek olan herkese teşekkür ediyorum. Dünyada birçok medeniyetler var, birçok renkler var. Esas olan bu renkleri yan yana koyup birlikte güzelliği ve zenginliği artırabilmektir. Bu renkler dünyaya baharı getirecek renklerdir. Her kültür kendi değerini yaşamalı her kültür geçmişten gelen değerlerini yok etmeden gelecek nesillere aktarmalı ve farklı kültürlere değer verip yaşam alanı bırakmalıdır. Biz sergiye böyle bakıyoruz. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’

Önceki Dönem Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit de, serginin önemine işaret ederek, ‘Denizli’de açılması ise ayrı bir önem taşımaktadır. Daha önce Malatya ve Ankara’da açıldı. Denizli’yi de bizler istedik. Amacımız gelen misafirlerimizin ülkemizi daha iyi tanısın istedik. Denizli her bakımdan çok başarılı çalışma yürütüyor. Çin ve Türk halkları tarih boyunca hep bir arada olmuşlar. Kültürleri çok derinlere dayanan 2 toplumdur. Dünya üzerinde tarihi bu kadar uzun geçmişe dayanan çok fazla ülke yok. Çin ve Türkiye bu konuda önemlidir. Bu nedenle kültürlerimizi paylaşmamız, birlikteliklerimiz çok önemlidir’ dedi

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ise çok büyük 2 medeniyetin birlikte sergi açtığını kaydederek, 2 ülkenin birbirlerine katacakları çok şey olduğunu, Denizli’nin de bu kapsamında elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçi Müsteşarı Hua Yu da, ‘Halklar arasındaki dostluk ve ilişkilerin, ülkeler arasındaki ilişkiler için çok önemlidir. 1988’den itibaren Türk Çin ve Dostluk ve Kültür Derneği kurulmuş o günden bugüne kadar dostluk için çaba gösterilmiştir. Halklarımız birbirini daha iyi tanımaya başladı. Bugünkü sergide bu kapsamında ayrı bir önem taşıyor. Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyoruz’ dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Gueco Kültür Derneği Başkanı Wu Jian Jing ise ‘Denizli’ye gelince sıcak karşılandık. Türk halkına ve Denizli halkına dostça duygularından dolayı teşekkür ettik. Denizli içinde dolaşırken Çin’e özgü alış veriş yerlerini de gördük. Sergimize katkı koyan ve sıcak ilgi gösteren herkese teşekkür ederiz’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı