REKLAMI GEÇ

Tekin Akmansoy’un adı parka verildi

Tekin Akmansoy’un adı parka verildi

Denizli Belediyesi Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali devam ederken, Çamlık Caddesi’nde Açık Hava Tiyatrosu’nun yanındaki parka merhum tiyatrocu Tekin Akmansoy’un adı verildi.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2013 Cumartesi, 16:58

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA) 

Kaynanalar dizisinde ‘Nuri Kantar’ tiplemesiyle sevilen ve geçen 12 Şubat’ta yaşamını yitiren Denizlili usta tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy’un adı, Denizli Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ölümsüzleşti.

Akmansoy’un isminin verildiği parkın açılışı törenle yapıldı. Törene, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Tekin Akmansoy’un kızı Arzu Akmansoy ile Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali’ne gelen tiyatrocular katıldı.

Arzu Akmansoy, Denizli’de güzel bir parka babasının adının verildiği için mutlu olduğunu söyledi. Akmansoy, “Bu çok anlamlı bir açılış. Babam tüm hayatını tiyatroya adadı. Şu anda da bizim aramızda da onu hissediyorum. Tiyatro onun hayatıydı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise Tekin Akmansoy’un tiyatronun duayenlerinden olduğunu ifade etti. Zolan, “Yaptığı işlerle her zaman halkın gönlündeydi. Biz de Denizli’nin en güzel yerlerinden birisine ismini vermek istedik. Denizli Belediyesi Meclisi de bu kararı oy birliğiyle aldı. Büyük ustaya her zaman vefamızı göstereceğiz. Onun ismi burada hep yaşayacak” diye konuştu.

Vali Abdülkadir Demir de tiyatronun Denizli’de çok eski uygarlıklardan bu yana devam ettiğini belirtti. Demir, “Denizli’deki antik kentlerde tiyatrolar var. Tiyatrolar hep burada vardı. Biz küçükken Nuri Kantar’ı izledik. Biz onunla ailenin ne demek olduğunu öğrendik. Tiyatro hayatın kendisidir. Tekin Akmansoy nur içinde yatsın” dedi.

Yorumlar

Mehmet   -  Bağlantı 18 Mayıs 2013, 18:18

Yıktılar güzelim Nikah sarayını yaptılar park işmi bu yani

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı