REKLAMI GEÇ

Çınar esnafı isyan etti

Çınar esnafı isyan etti

Denizli’de kentin en önemli ve işlek caddesi olan Gazi Bulvarı, alt ve üst yapı çalışmaları için geçtiğimiz Ocak ayında trafiğe kapatıldı. Haziran ayında açılan bulvar trafiğe kapandı. Bulvardan sadece halk otobüslerinin geçişine izin veriliyor.

/ DENİZLİHABER / 14 Eylül 2012 Cuma, 12:50

Denizli’de kentin en önemli ve işlek caddesi olan Gazi Bulvarı, alt ve üst yapı çalışmaları için geçtiğimiz Ocak ayında trafiğe kapatıldı. Haziran ayında açılan bulvar trafiğe kapandı. Bulvardan sadece halk otobüslerinin geçişine izin veriliyor.

“BELEDİYE BULVARI TRAFİĞE YENİDEN AÇMALI”
Gazi Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren iş yeri sahipleri, bulvarın trafiğe kapatılmasından sonra cirolarında yüzde 50-60 oranında düşüş olduğunu söyledi. İş yeri sahiplerinden Kemal Koyuncu, “Gazi Bulvarı yeniden trafiğe açılırsa ticari hareketlilik gelir. Motorlu araç girişi yasak olduğu için insanlar bizden alışveriş yapmamaya başladı. Ayrıca, kentin trafik sistemi de bu bulvar trafiğe kapandığı için felç oldu. Denizli Belediyesi’nin bulvarı trafiğe açmasını istiyoruz” dedi.

“SİFTAH YAPMADAN KAPATANLAR VAR”
Esnaflardan Mustafa Ali Göle ise, “Gazi Bulvarı, Denizli’nin nefes borusudur. Boruyu kestiler, insanları büyük alışveriş merkezlerine yönlendiriyorlar. Esnaf, bir kentin kılcal damarıdır. Kanı, kılcal damarlara vermeyip, ana damarlara pompalarsanız, vücut felç olur. Biz de felç olduk. Siftah yapmadan iş yerlerini kepenk kapatanlar var” dedi.

ZOLAN “KAFAMIZA GÖRE TRAFİĞİ KAPAMADIK”
Çok sayıda esnaf toplanarak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret edip, sorunlarını dile getirdi. Zolan, bulvarın trafiğe açılmasının mümkün olmadığını söyleyerek, “Kentin sembollerinden olan Gazi Bulvarı’nı kafamıza göre trafiğe kapamadık. Ulaşım Master Planı hazırlandı ve bulvarın yaya ağırlıklı kullanılması kararı bilimsel olarak verildi. Gazi Bulvarı üzerine Türkiye’nin en modern müzesini inşa edeceğiz. Ayrıca, cam horoz heykeli dikeceğiz. Buraları ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler esnaftan alışveriş yapar” dedi.

Yorumlar

esnaf sanatkarlar odaları baskannına   -  Bağlantı 29 Ekim 2012, 16:26

Sayın Esnaf sanatkarlar odalı baskanı niye geri duruyor ki zor durumda olan esnafımız Sayın Musa Celikkol bu durumu düzeltmesigerikir diye düsünüyorum Saygılarımla

Burcu   -  Bağlantı 15 Ekim 2012, 13:39

Tüm insanlar rezil oldu. Sadece turex’le insanlar ne kadar yararlanabilecek. Yaptığın şey ne metrobüs.Ne işe yarıyor. Siz bu kadar insanın ekmeğiyle oynama hakkını kimden aldınız. Herkesin kafası karışık o ekmeğiyle oynadığınız insanların bakmakla yükümlü oldukları aileleri var!!! Nasıl bir karar bu kim kabul ediyor bunları!!! İnsanların haberi olmadan kendi çıkarınız için pat diye yapılcak şey mi !

Mahmut Öksüz   -  Bağlantı 15 Ekim 2012, 13:33

Denizli de bulunan otobüslere turex’e pekeş geçiyorlar. öz evlatlarına üvey gibi davranıyorlar. 8000-10000 insanın ekmeğiyle oynuyorlar. yazıklar olsun. allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın.

tarık   -  Bağlantı 15 Ekim 2012, 01:45

bu başkan otobüslere para kazandırıyor başka bişey değil.

dilaver bayramoğlu   -  Bağlantı 1 Ekim 2012, 12:54

sayın başkan otobüs geçen yerden her araç geçer.bana hikaye anlatma.ben 12 yıl belediye de çalışmış bir insan olarak sizin hizmetlerinizin tamamını siyasi ve taraflı buluyorum ve onaylamıyorum.gazi bulvarının trafiğe kapatılmasını da ahlaki bulmuyorum.minibüs ve taksinin geçmediği yerden hangi mantıkla otobüs geçiyor bana bunu açıklayın.merak ediyorum daha ne hizmetler!!! sunacaksınız bizlere.

ömer   -  Bağlantı 26 Eylül 2012, 11:29

arkadaşlar bu işde büyük rant var herşey otobüs firması için çünkü paranın denizli dışına çıkması gerekli…

muhammet ergün   -  Bağlantı 20 Eylül 2012, 22:03

bulvarın trafiğe kapatılmasını kınıyorum en azından tek yön yapın. turex in ayrıcalığı ne o motorlu araç değilmi onun tehlikesi yok mu? en azından belirli saatlerde trafiğe açılmalı sayın zolan bu olumsuz bir durum benim açımdan böyle

sirismail   -  Bağlantı 20 Eylül 2012, 11:56

Çınar ın trafiğe kapatılması çok iyi, lakin alternatif çevre yollarının yetersizliği özellikle Saltak Çaybaşı Mimar sinan cd. trafik yükünü arttırdı, kavgasız günler sayısı çok az. İşimn diğer yönü Kaleiçi esnafıda ağlıyor.Negüzel yapıldı Kaleiçi dimi . Ama zihniyet değişmesi gerekiyor , beşe al akşama kadar on tane onbeşe sat git eve yat. Enflasyon hesabı devri bitti arkadaş. Esnaf kendini (zihniyetini ye ni le me li

piyanist   -  Bağlantı 17 Eylül 2012, 12:26

Avrupa gibi olmuş,avrupada böyle alışveriş yerlerine sadece otobüsler girer,olması gerken olmuş.Ayrıca müthiş insan sayısında artış görüyorum,esnaf hep ağlıyor zaten,ağlayacağına zamana ve şartlara ayak uydursun,sanki arabayla geçse arabasını arkalara park etmesi gerekiyor…!

faruk dmrn   -  Bağlantı 17 Eylül 2012, 12:13

çınar trafiğe açıkkende arraçlar yol kenarına park edemiyorduki, zaten yasaktı. araçlar arka sokaklardaki otoparklara giriyordu, su an hala o otoparklara giriş var. Sözün özü çınar esnafının başka bir amacı var gibi geldi bana.

Volkan Saylan   -  Bağlantı 15 Eylül 2012, 02:04

Çınar’ın trafiğe kapatılması fevkalade yerinde bir karar oldu.Vatandaşın arabayla gelemediği için alış veriş yapamadığını hiç sanmıyorum.Çınar’ın trafiğe kapanmasıyla Denizli daha modern bir görünüm kazandı diye düşünüyorum. Bir yandan şehrin büyümesinden hoşlanıp bir yandan da bunun cilvelerine katlanmamak olamaz. Şehir büyüdükçe elbette bazı yollar salt yaya yürüyüşü için ayrılacak, bazıları tek yön olacak vs… Esnafın ağlamak yerine duruma ayak uydurmanın yollarına bakması daha faydalı olur kanımca…

ali   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 22:08

yazıklar olsun beledıye baskanına esnafın menfatına degıl kendı menfatlarına nasıl gelırse onu uyguluyorlar

orhan   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 20:35

Kim senin esnafın derdiyle ilgilendigi yok Otobüsler zarar yapmasın diye yaptılar ne derse desinler ama ne münübüscüler nede halk bişi diyor tabi canı yanmayan insanlar konusur ohh moff diye adamlar olüyor kimsenin umrunda deyil ben sahsen karsıyım hem sehri felc ettiler büyük alıs veriş merkezlerine kaydırmaya calısıyorlar milleti daha dicek cok sey var da neyse

emin arslan   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 20:28

trafiğe kapatılması güzel oldu bence rahat rahat alışveriş yapılabilir.asağıdaki yorumcuya katılıyorum gençlerin hava atma caddesi olmuştu güzel oldu ama büyük bir otopark şart…

Selay   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 20:14

Ben şu andaki durumundan çok memnunum. Büyük şehirlede hep toplu taşıma araçları kullanılıyor ve biz yayalara böylelikle daha çok nefes alma şansı veriliyor.

ismail   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 18:28

ben ordaki esnaflar kadar bilemem ama bana biraz abartı geliyor. bu cadde trafiğe kapatılıp kaldırımlar 8’er metreye çıkardıktan sonra buradaki insan sayısında epey artış oldu. illa arabayla gelenler mi alışveriş yapıyor şimdi? artan insan sayısı hiçmi fayda sağlamadı? bunlar bence, trafiğin açılmasını isteyerek daha da fazla kazanmak istiyorlar. şu anda cirolarında kayda değer düşüş olduğunu sanmıyorum.

Mert   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 16:34

Trafiğe kapatılması iyi olmuş.O yol milletin işini görmekten ziyade, gençlerin cirit attığı hava atma yolu olmuştu.Lakin, yolu kapattınız diye milletin ekmeğini de kemenin alemi yok.arkadan bir yerden aynı arteri devam ettirecek bir yol düşünmek gerek.plansız projesiz kararlar verip orayı hususi olarak vahit kilerin şirketine tahsis etmek çok yanlış.O yolu kapatırken tramvay yapılacak diye düzenlenmişti hatırlatırız…

ender   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 16:00

Akılsız başın cezasını ayaklar ceker , yürü babam yürü, ekonomiden anlamayanların yolu yol kaldırım park mühendisliğidir.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 15:48

Hatta bu uygulamanın Çınardan itibaren,10 nisan polis karakolu kavşağına kadar uzatılmasını öneriyorum.

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 15:46

Ben şahsen gazi bulvarında şu anda yapılan trafik düzenlemesinden son derece memnunum.Kişi başına düşen otomobil sayısında 4 ncü olan bir il de,tüm dünyada olduğu gibi,bazı caddelerin trafiğe kapatılması son derece yerinde bir karardır.1 kg benzin olmuş 4.6 TL.Alışveriş yapmak isteyen gazi bulvarına bisikletle gelsin.Ben bisikletle geliyorum.çok da rahat oluyor.

Denizli Bisiklet Topluluğu   -  Bağlantı 14 Eylül 2012, 14:54

Ne alakası var, o inaların arkası hep otopark adam arabasını oraya park eder, yine alışverişini yapar, arabadan insin bisiklete binsin insanlar, biz bisiklet severler bu caddenin tarfiğe kapatıldığı için çok memnunuz, birde bir kenarına bisiklet yolu çizgisi çizseler tam denizliye yakışanı yapmış olurlar.Denizli Belediyesine teşekkür eder, daha fazla bisiklet yolu isteriz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı