REKLAMI GEÇ

Şehir Hastanesi seçim yalanı mı?

Şehir Hastanesi seçim yalanı mı?

CHP İl Sekreteri Hakan Kıyak, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in 2. Etaba alındığını açıkladığı Denizli’ye yapılacak şehir hastanesinin, yerel seçimlere yönelik bir kandırmaca olduğunu ileri sürdü. Kıyak, Ak Parti’nin 2009’daki yerel seçimler öncesinde de aynı malzemeyi kullandığını belirterek, “Aradan 5 yıl geçti, bir çivi bile çakılmadı. Denizli halkını enayi yerine koyup, aynı oyunu tekrar sahnelemeye çalışıyorlar” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2013 Salı, 14:46

Denizli’ye yapılacağı yıllardır söylenen ancak, geçtiğimiz günlerde açıklanan 15 yatırım arasında bulunmayan şehir hastanesi ile ilgili tartışmalara CHP İl Sekreteri Hakan kıyak da katıldı. Kıyak, Ak Parti’nin şehir hastanesi malzemesini, 2009 yerel seçimleri öncesinde de kullandığını, ancak aradan geçen 5 yılda bir çivi dahi çakılmadığını açıkladı.

Kıyak, “Bundan 5 yıl önce yani 2009 yerel seçimlerinden yaklaşık 6 ay kadar önce ‘Üçler’de şehir hastanesi yapılacak ve bunun için 450,000 metrekare alan tahsis edildi’ diye haberler yazıldı. Hatta üç ayrı noktaya ‘Şehir hastanesi inşaat alanına gider’ diye tabelalar asıldı. Aradan 5 yıl geçti, bir çivi bile çakılmadı. Şimdi de şehir hastanesi planının iptal olduğunu, siyasi olarak daha güçlü olan Manisa’ya yapılacağını öğrendik” dedi.

RANT SAĞLANDI
Şehir hastanesinin yapılacağı yerin açıklanmasının, bölgede arsa fiyatlarını artırdığını ve rant sağlandığını belirten Kıyak, “5 yıl boyunca AKP iktidarı halkı oyaladı, oralarda büyük rant yaratıldı. Arsaların fiyatları 5 kattan fazla arttı ama şimdi alanın elinde kaldı, fiyatlar sunni olarak şişirildi. 2 gün önce AKP vekillerinden birisi açıklama yaptı. ‘İlk etapta Denizli’mizde şehir hastanesi planı yok, 2. etapta var’ diyerek halkı kandırmaya çalışıyorlar. Sanki 1. etaptakiler yapılmış gibi bir de 2. etap hazırlamışlar. Hatta güzel de bir hastane maketi koymuşlar gazeteye” dedi.

HALKI ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR
Yerel seçimlerin yaklaştığını ve Ak Parti’nin yine aynı malzemeyi kullandığını belirten Kıyak, “2009 yerel seçimler öncesi hastane vaadiyle bir çok insanı kandırarak oy avcılığı yaptılar. Bunda başarılı da oldular ve bu proje ile bir çok insanın oyunu aldılar. Şimdi aynı şeyi tekrar yapmak ve Denizli halkını enayi yerine koyup aynı oyunu tekrar sahnelemeye çalışıyorlar. Ama Denizli halkı bunların bu oyununa bir daha gelmeyecektir. AKP’ ye gerekli dersi verecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı