REKLAMI GEÇ

Evlilik Okulu’nda 9. dönem ders zili çaldı

Evlilik Okulu’nda 9. dönem ders zili çaldı

Denizli Belediyesi’nin Ailemi Seviyorum Projesi Kapsamında Düzenlediği Evlilik Okulu’nda, 9. dönem kursiyerler için ders zili çaldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Ocak 2013 Perşembe, 13:07

Denizli Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan ödüllü projesi Evlilik Okulu 9. dönemde 37 kursiyer için kapılarını eğitime açtı. Kursiyerler, bir ay sürecek programla sağlıklı evliliğin oluşturulması ve sürdürülmesi konularında uzmanlardan eğitim görecek.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi’ndeki ilk derse Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı katılarak kursa verdikleri önemi gösterdi. Yeni evli çiftler, evlenmek üzere hazırlık yapan gençler ile evli olan çiftler, kursa yoğun ilgi gösterdi.
Başkan Yardımcısı Çınar, evlilik konusundaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı.

Başkan Yardımcısı Çınar, evlilik okulunun ne kadar gerekli olduğuna işaret ederek, ‘Evlenme çağındaki gençlerimize, evli nişanlı çiftlerimize ve tüm halkımıza kursa katılma imkanı sunuyoruz. Tüm kursiyerlerimizin görüş ve önerilerini de alarak yeni dönemki eğitim programında da bunları dikkate alıyoruz. İlimizdeki boşanma oranlarının yüksek olması neticesinde belki de ufak tefek sorunları büyütüp ayrılmayla sonuçlanan evliliklerin kurtarılabileceğini düşünüyoruz. Evlilik öncesinde ise uzmanların verdiği eğitimle gençlerin daha bilinçli olacağını biliyoruz. Eşlerin birbirlerine karşı gösterdiği saygı ve sevginin evliliği daha da güçlendireceği kanaatindeyiz’ dedi.

Daha sonra Psikolog Gülay Korkut ve ekibi ilk dersi verdi. Haftada 2 gün toplamda 16 saat sürecek eğitimin ilk gününde kursiyerler nasıl tanıştıklarını, evlilikten ne beklediklerini ve kuracakları yuvada sürekli sevginin artırılması amacıyla neler yapabileceklerini anlattı.

Psikolog Gülay Korkut, neden böyle bir eğitim projesi içinde yer aldığını ayrıntılı olarak kursiyerlere aktardı. Bu arada tüm kursiyerlere, Denizli Belediyesi kültür yayınlarından Psikolog Gülay Bozkurt’un yazdığı bir Yastıkta Kocayalım Sağlıklı Evlilik Eğitimi El Kitabı hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı