REKLAMI GEÇ

Leodikya’ya hayran kaldı

Leodikya’ya hayran kaldı

İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir toplantı için Denizli’deydi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Demir’i kazı çalışmalarını Denizli Belediyesi’nin finanse ettiği Leodikya antik kentine götürdü. Demir, tarihi güzellik ve yapılan çalışmalar karşısında hayranlığını gizleyemedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Ocak 2013 Salı, 10:12

Bir toplantıya katılmak üzere Denizli’ye gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ev sahipliğinde Laodikya Antik Kenti’ni gezdi.

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek de, antik kenti gezdirerek kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Şimşek, antik kentteki kazı çalışmalarının geçmişte 2-3 ayla sınırlı olduğunu ancak Denizli Belediyesi’ne devir edilmesinden sonra yılın 12 ayı kazı çalışmaları yapıldığını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, Laodikya’nın Türkiye’de ilk kez antik kentlerin yerel yönetime devir edilmesi açısından ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, ‘Yerel yönetimlerin şehrin coğrafyasına, kültürüne, geçmişine sahip çıkması gerekir. Biz bu coğrafyamıza, üstünü de, altına da, geçmişine de sahip çıkmalıyız. Geleceği de yapılandırmak zorundayız. Biz buranın zenginliğini ortaya çıkarmak o kültürü zenginleştirmesine katkı koymakla görevliyiz’ dedi.

Anlatılanların kendisini çok etkilediğini ifade eden Fatih Belediye Başkanı Demir, “Burada 5 bin yıl önce başlamış bir şehirleşme var. Antik şehir 5 bin yıldır toprağın altından çıkarılmayı beklemiş. Denizli Belediyesi’nin Kültür Bakanlığı’yla yaptığı protokol sonrasında çalışmalar hızlanmış ve yılda 3 ay kazıdan 12 ay kazı yapılır hale gelmiş. Antik kentlerin restorasyonunda 10 yılda nereden nereye geldiğimizin bir göstergesine burada tanıklık ediyorum. Bu değişim, her alanda olduğu gibi antik kentlerin restorasyonunda tarihi değerlerin gün yüzüne çıkarılmasında da etkili olmuştur. Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan’ı kutluyorum. Burada harika işler ortaya çıkarılmış’ dedi.

Laodikya Gezisi sonrası Fatih Belediye Başkanı Demir, Başkan Zolan’ı makamında bir süre ziyaret etti. Başkan Zolan, Başkan Demir’e Denizli’ye özgü Çeşmi Bülbül hediye etti. Başkan Demir de Zolan’a İstanbul’u anlatan bir kitap verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı