REKLAMI GEÇ

GEKA’dan dericiye 1,5 milyon hibe

GEKA’dan dericiye 1,5 milyon hibe

GEKA’nın Mirasımız Dericilik adlı proje toplantısında konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 14 milyon lira harcanarak yapılan Deri OSB’ye Tabakhane’deki dericilerin taşınması için 1,5 milyon lira hibe ayrıldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2013 Salı, 16:11

Denizli Belediyesi, tamamen kent içinde kalmış olan ve çevre kirliliği yaratan tabakhanenin kaldırılması için bir süre önce çalışma başlatmış, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından dericilere yönelik başlatılan proje yarışmasında 9 derici sundukları proje ile GEKA’dan hibe aldı. Konuyla ilgili düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve sundukları projelerle hibe alan iş adamları katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından dericilere yönelik başlatılan Mirasımız Dericilik adlı proje kapsamında işletmelere 1.5 milyon lira maddi destek sağlanacak. Ticaret Odası ABİGEM’in danışmalığında oluşturulan projede 9 firma destek alacak.

Toplantıda ilk sözü alan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan dericileri tabakhane bölgesinden taşımak için yıllardır çalıştıklarını belirterek, “Biz altyapısı yetersiz olan tabakhane bölgesinden dericileri taşımanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Deri Organize Sanayi Bölgesi gelişmesi için biz de her türlü desteği verdik. Yeni bölge altyapısıyla, çevreye barışık haliyle ve daha rahat ortamıyla inşallah dericilerin isteklerini karşılayacak” diye konuştu.

Ardından söz alan ve Deri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgiler veren Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise GEKA’nın proje yarışması açtığını ve 9 firmanın katıldığını hatırlatarak, bu firmalara 1 milyon 530 bin TL hibe verildiğini söyledi. Demir, “Bu proje GEKA’nın en önemli ve en başarılı projesi. Bu sayede tabakhane bölgesinde yer alan firmaların tamamı en geç 9 ay içinde Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınacak” dedi.

Deri Organize Sanayi Bölgesi için tüm yatırımların yapıldığını kaydeden Vali Demir, “Dericilerimiz için 3 milyon TL tutan alt yapı yaptık. Elektrik içinde toplam 1 milyon 390 bin TL harcandı. Tabi ki dericiler için vazgeçilmez olan arıtma tesisi için de 9 milyon 430 bin TL harcandı. Toplamda 14 milyon TL’ye varan bir yatırım yapıldı. Burası Türkiye’nin en modern tesislerinden biri. Sadece Denizli’den değil, Türkiye’nin değişik illerinden de bu bölgeye yatırım yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı