REKLAMI GEÇ

Kaleiçi’nde Tuhafiyeciler Caddesi’ne düzenleme

Kaleiçi’nde Tuhafiyeciler Caddesi’ne düzenleme

Denizli Belediyesi, tarihi Kaleiçi Çarşısı’ndaki Tuhafiyeciler Caddesi’ni düzenliyor. Caddedeki eski kaldırım taşları kaldırılıp, yerine kaymaları önleyen kesme traverten ve andezit taşlar döşeniyor.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2013 Salı, 17:20

Belediye, tarihi geçmişi 805 yıl öncesine kadar dayanan ve zamanla yıpranarak yeniden düzenlemeye ihtiyaç duyulan Tuhafiyeciler Caddesi’ndeki çalışmalarını, tamamlama aşamasına geldi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör’le birlikte Tuhafiyeciler Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

Kaleiçinde daha önce yapılan çalışmalarda 2,7 kilometre uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon hattı yapıldığını ve tüm caddelerin de yeniden düzenlendiğini kaydeden Başkan Zolan, “Kaleiçi’ni yeniden düzenledik. Sadece Kaleiçi Çarşı’sının ortasından geçen Tuhafiyeciler Caddesi düzenlemesi işi vardı. Esnaflarımızdan gelen yoğun talep üzerine burada üst yapı düzenlemesini başlattık. Caddedeki eski taşları söktük. 280 metre uzunluğundaki 6 metre genişliğindeki caddede, 1700 m2 kesme traverten ve andezit taşları döşüyoruz” dedi.

Yorumlar

sadık   -  Bağlantı 23 Ocak 2013, 09:44

yerinde bi yatırım. tebrik ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı