REKLAMI GEÇ

Karataş, ‘Turex fazla yolcuyla suç işliyor’

Karataş, ‘Turex fazla yolcuyla suç işliyor’

Denizli’nin ulaşım sorunu geçtiğimiz günlerde bir belediye otobüsünün fazla yolcu alması nedeniyle meydana gelen kazadan sonra tekrar gündemde. Türkiye Trafik Kazaları Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, Turex’in, fazla sayıda yolcu taşımasını eleştirdi ve ” Bu durum suçtur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2012 Cumartesi, 15:03

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi Başkanı Tevfik Karataş, kent içi ulaşımda  Turex firmasına bağlı Denetimli Özel Halk Otobüsleri’nin fazla sayıda yolcu almasını eleştirerek, “Otobüslerdeki kalabalık Denizli’ye yakışmıyor. Modern bir kent fotoğrafını göremiyoruz’’ dedi.

Karataş, kent içindeki ulaşım ve trafik sıkıntılarının en büyük nedenlerinden birisinin, trafikteki aşırı araç sayısının sürekli artması olduğunu belirterek, “Denizli’de yaşanan toplu taşımacılığının sorunlarından başlıcası “pik saatlerde” otobüslerin fazla yolcu almasıdır. Özel Halk otobüslerinin pik saatlerdeki yolcu talebini karşılamakta “sıkıntı” yaşadığı gözlenmektedir. Özel araç sahiplerinin “Toplu Taşımacılığı” tercih edebilmesi için Denizli Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüslerinin “taşıma sınırı üstünde yolcu almalarına” son verilmelidir. Taşıma sınırı üstünde yolcu alınması Trafik güvenliği açısından tehlikeli olup Karayolları Trafik Kanuna göre de suçtur” dedi.

Aşırı yolcu alınması nedeniyle otobüs şoförlerinin görüş açısının daraldığını ve bu durumun kazalara davetiye çıkardığını kaydeden Türkiye Trafik Kazaları Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, çözüm yolunu ise şöyle anlattı “Otobüs filosundaki araç sayısı ve sefer sayısı artırılmalıdır. Minibüslerin çalışmadığı güzergahda örneğin 20 dakikada bir sefer değil, 10 dakikada bir sefer olmalıdır. Filoda 9 metre otobüslerin kaldırılarak yerine 12 metre otobüslerin yer alması da çözüme katkı sunacağını umuyoruz. Toplu taşıma araçlarının kullanımının artırılması için otobüslerde yaşanan “kalabalıklık seviyesinin yüksek olması” sorununun “ivedilikle” çözülmesi gerekir. Özel Halk Otobüslerinde yaşanan “aşırı yolcu” sorununun çözümü Denizli’de yaşanan trafik probleminin çözümüne de katkı sunacaktır. Özel araç kullanımının artması ise trafikte olumsuzluklara sebep olabilir” dedi.

“Otobüslerdeki kalabalıklık Denizli’ye yakışmıyor. Modern bir kent fotoğrafını göremiyoruz” diyen Türkiye Trafik Kazaları Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş, bu durumun ise müşteri memnuniyetini maksimum düzeyden uzaklaştırdığını söyledi. Karataş, “Hızlı konforlu ve güvenli toplu taşıma hizmeti sunulduğunda hem toplu taşımaya olan talep artacak buna bağlı olarak da özel araç kullanımı azalacak, dolayısıyla trafik sıkışıklıkları büyük ölçüde azalacaktır. AB normlarında şehir içi toplu taşımacılık istiyoruz” dedi. Karataş sözlerinin sonunda fazla yolcu taşıma ile ilgili İl Trafik Komisyonu’na başvurduklarını söyledi.

Yorumlar

burak   -  Bağlantı 26 Ocak 2013, 21:55

o zaman minibüsleride adam gibi çınara ve büyün güzergahlara girişini engellemesinler izin versinler adam gibi yapsınlar işlerini haksızlık yapılmasın , trafiğin sorunu böylece biraz giderilebilir.
bütün minibüsleri olur olmadık yerlere çektiler bu nasıl büyükşehir çınara gidemiyoruz bu soğukta 45 dakika otobüsmü bekleyelim, minibüslerimizi geri istiyoruz yeter artık

mustafa ali ugurlu   -  Bağlantı 30 Aralık 2012, 12:37

bu konu üzerinde bir kac gün önce yorum yapmistim
belediye otobüslerinde potansiyel tehlike sinirini asmistir sadece aksamüstleri sabahlari degil günün ortalarinda bile otobuslerin cok fazla yolcu aldigini görmekteyiz bu durumda söförler bile bikmistir hem yolcu fazlaligi hem yolcularin binis ve inis sirasindaki riskli durumlari kontrol etmeleri son derece zor bir durum . modern ve insani bir yolculuk hakkina maalesef ulasamadik saygilarimla

ziya   -  Bağlantı 30 Aralık 2012, 01:23

40 yaşındayım. otobüse hiç binmedim. binmeyi de düşünmüyorum. özellikle bayanlar için sıkış depiş hiç uygun değil. park sorunu var diye minibüsle gidiyorduk. minibüslerin yolu değişince yeniden özel arabamıza döndük. otobüsler koltuğa oturmaktan ziyade ayakta yolcu taşımak için tasarlanmışlar.

ismail   -  Bağlantı 29 Aralık 2012, 23:09

geçenlerde otobüste iki tane şöför bu konuyu tartışıyordu ve otobüsün çarptığı adamı suçlu görüyorlardı. sağa dönüşte adamın durması gerekiyormuş. şöförler, sağa dönüşte yayalara yol verilir kuralını bilmiyorlar sanırım.

Kutlu Bilgi   -  Bağlantı 29 Aralık 2012, 21:14

Sanırım Turex ile ilgili sorunları bir sen görüyorsun.Asıl görmesi gerekenlerin başında Belediye gelmiyor mu? Şehir içi Trafiğin düzenli olması Belediyenin asli görevi değil mi? Bir sürü Bilboardlar da binlerce lira harcayarak reklam yapıyorlar ama çarpık kentleşme her geçen gün artıyor.Yeni uygulamaya geçilen tek yönlü yol uygulaması zaten saçmalık.Örneğin ben önceden trafikten çekilip evimde olduğum saatte şimdi hala yolda oluyorum şehiri dolaşıyorum tarfikte gereksiz kalmam tarfik yoğunluğunu arttırıyor, daha çok benzin tüketiyorum ve benim o zamanım boşa gitmiş oluyor.Bu uygulamayı yapanlar gece rüyalarında görüp uygulamaya geçmişler.İnsan uygulamadan önce düşünür bilene sorar.Kısacası Trafik sorunları ve çarpık kentleşme son yıllarda hızlı bir artış içinde.Denizlili Turex kayırmasının cezasını sanırım daha uzun yıllar çeker.Bu arada sanırım Trafik polisleri fazla yolcu alındığını göremiyordur, kafaları başka yönde olmasa kesin görürlerdi.Vicdan vicdan, Allah korkusu,Allah korkusu.Başka ne diyebilirim ki.

hayalgibi   -  Bağlantı 29 Aralık 2012, 20:14

Tevfik Karataş bey’e bu konuyla ilgilendiği için teşekkür ediyorum.Konu hakkında örnek vermek gerekirse 34 numaralı araç hala 30 dk bir çalışıyor.Bu eziyete dur diyecek birileri gerek…

halil   -  Bağlantı 29 Aralık 2012, 17:06

1 kişi öldükten sonra düzelir yoksa düzelmez

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı