REKLAMI GEÇ

Andımız’ın kaldırılmasını protesto ettiler

Andımız’ın kaldırılmasını protesto ettiler

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendika üyeleri andımızın kaldırılmasını protesto ettiler.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2013 Perşembe, 17:00

Eylemde bir konuşma yapan Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi Turgay Demirtaş, “Bugün burada bir kez daha tarihe not düşmek adına toplanmış bulunuyoruz. Türküm”le başlayan, “doğruyum”la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır.” dedi. Koncuk, “Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından ilgisi olmayan, 76 milyon vatandaşımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız.Bu yol, dilde ayrışma, iş’te ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur. Bu paketle, Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz “Türklük” yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan “Öğrenci Andı” kaldırılmakta, “Ne mutlu Türküm diyene” diyenler susturulmaktadır. Bu paketle bölücü klavyelere özgürlük, birleştirici dillere pranga vurulmaktadır. “Türküm”le başlayan, “doğruyum”la devam eden bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın “Türküm” demesi, “doğruyum” demesi, “çalışkanım” demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Biz bunların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur” dedi.

“DEMOKRASİ KİSVESİ ALTINDA, DEMOKRASİ KATLEDİLİYOR”
Açıklanan paketin Türk milletini tarihinden koparma ve milli kimliğini unutturma politikasını gün yüzüne çıkardığını ifade eden Demirtaş, Demokrasi kisvesi altında, demokrasinin katledildiğini, milletimizin sinesine ayrışma, bölünme ve kopma virüsünün yerleştirildiğini söyledi. Demirtaş, “İktidar, 30 yıldır milletimizi ve devletimizi bölmek isteyenlere karşı yürütülen mücadelede geri adım atmış, adeta terör örgütüne teslim olmuştur.Bir süredir milli kimliğimizin, birlik ve beraberliğimizin bütün unsurları teker teker imha edilmekte, bizi biz yapan değerlerimiz dejenerasyona uğratılarak tarihe gömülmek istenmektedir. Aziz Türk milleti, tarih boyunca yaşamadığı bir zillete maruz bırakılmakta, esaret dönemlerinde bile görülmemiş bir kültürel soykırıma tabi tutulmaktadır. Demokrasi kisvesi altında, demokrasi katledilmekte, milletimizin sinesine yerleştirilen ayrışma, bölünme ve kopma virüsü alabildiğine beslenip, büyütülmektedir.Yılladır gizliden gizliye yürütülen Türk milletini tarihinden koparma ve milli kimliğini unutturma politikası bu paketle gün yüzüne çıkmış, kapalı kapılar ardında terör örgütüne verilen kirli sözlerin büyük bir kısmı bu paketle hayat bulmuştur.Daha ileri demokrasi, daha demokratik bir Türkiye için hazırlandığı söylenen paketin açıklandığı basın toplantısına yandaş olmayan, iktidarla aynı düşünceyi paylaşmayan basın yayın kuruluşları alınmamıştır. Bu tutum dahi, bu kimselerin özürlü demokrasi anlayışını ortaya koymaya yetmektedir” diye konuştu.

“TÜRK MİLLETİ, KENDİSİNE YAPILAN HİÇBİR İHANETİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAKTIR”
Mevcut anlayışın Türkiye’yi uçuruma sürüklediğine vurgu yapan Demirtaş, “Türk milletine çağrıda bulundu. Demirtaş, “Bu anlayış, adım adım, yavaş yavaş, sindire sindire ülkemizi bölünme uçurumuna doğru sürüklemektedir. Çağrımız Türklüğe ve Türk milletinedir. Türk kimliğine ve birliğine karşı girişilen saldırıların, süslü paketlerle pazarlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Dışı süslü paketin içinden, Türk düşmanlarının cerahatli fikirlerinin, hain tuzaklarının pis kokuları gelmektedir. Bu millet, böylesine cüretkâr bir saldırıyla en son Birinci Dünya Savaşı sonrasında karşı karşıya kalmış ve verdiği muhteşem mücadele ile Türk’e kefen biçenleri, geldikleri gibi göndermiştir. Hain planlarla, türlü tuzaklarla Türklüğe saldıranlar, PKK taleplerinin icracıları iyi bilsinler ki, Türk milleti, kendisine yapılan hiçbir ihaneti karşılıksız bırakmayacaktır. Zafer sarhoşluğu içinde emellerine bir adım daha yaklaştığını düşünen alçaklar ve bunların işbirlikçileri için Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyoruz:“Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiçbir güç bizi asla yenemez.” Bu coğrafyadan Türk adını silmeyi hedefleyenlere karşı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu toprakların Türk yurdu olduğunu bir kez daha ilan ediyor ve diyoruz ki: “Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe Türk’ün ilini ve töresini kimse bozamayacak, yeryüzünde bir tek Türk kalsa dahi, bu vatandan Türk mührünü kimse silemeyecektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun! Ne mutlu Türküm diyene!” dedi. Demirtaş’ın konuşmasının ardından, sendika üyeleri Andımızı okudu.

Yorumlar

Hasan Emre   -  Bağlantı 3 Ekim 2013, 19:34

Andımızı sınıflarında öğretmenler öğrencilerine şakır şakır okutacaktır. Bu uygulama ancak dışarıda topluca okumayı engelleyebilir. Ne Atatürk’ün yolunda giden öğretmenlerimiz var, her gün ilk ders başında derslerinde andımızı okutacak. Hodri meydan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı