REKLAMI GEÇ

“İktidar şımarıklığı yapmadık”

“İktidar şımarıklığı yapmadık”

Denizli’nin Güney İlçesi’nde altyapı, içme suyu, park ve bahçe gibi rutin belediyecilik hizmetinin tamamlandığını söyleyen CHP’li Belediye Başkanı Gürbüz, “Biz Güney’de hiçbir belediyenin yapmadığını yaptık. Sosyal belediyeciliğe önem verdik. Halkla bütünleştik. Muhalefetin görüşlerine önem verdik, iktidar şımarıklığı yapmadık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2013 Salı, 14:33

Denizli’nin Güney İlçesi’nde iki dönemdir Belediye Başkanlığını yürüten CHP’li Halit Gürbüz, 10 yıllık çalışmalarını Denizlihaber.com’a değerlendirdi. İller Bankası gelirinin dışında hiçbir geliri olmayan Güney Belediyesi’nde imkanları dahilinde belediye hizmetlerini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Gürbüz, sosyal belediyecilik anlayışından uzaklaşmadan hizmet verdiklerini söyledi. “Güney’de bir belediyenin yapması gereken rutin hizmetleri yaptık. Bunlarla da övünecek değilim. Ancak, hiçbir belediyenin yapmadığını da yaptık. Tüm hizmetlerimizi halkın onayı ile yaptık. Halka danıştık. Onların da doğru dediği hizmeti gerçekleştirdik” diyen Başkan Halit Gürbüz, Güney Belediyesi’nin örnek belediye olduğunun altını çizdi.

“GEÇMİŞTEN HEP DERS ALDIM”
Güney İlçesi’nin 1880 yılında belediye olduğunu belirten Gürbüz, “Genç yaşlarda sivil toplum örgütleri içerisinde bulundum. Parti ilçe örgütünde görev aldım. Ve belediye başkanı seçilmeden önce bir dönem belediye meclis üyeliği yaptım. Yani işi mutfağında öğrendim. 10 yıl önce belediye başkanı seçildiğimde kendime bir vizyon belirledim. Geçmiş tüm belediye başkanlarının hizmetlerini inceledim. Benim tanık olduklarım ve daha öncesi. Bu başkanlarımızın hatalarını tekrarlamamayı doğrularını ise geliştirerek devam ettirmeyi kendime misyon edindim. İşte o misyonla belediyeciliği sürdürdüm. Belediyeciliğin iki ana temel unsuru var bence. Biri objektif olmak, diğeri ise halkın adamı olmak. Ben bu iki unsuru başarıyla gerçekleştirdiğime inanıyorum. Ve tabi ticaretin içenden gelmiş olmanın da avantajlarını kullandım” diye konuştu.
denizli-guney-belediye-baskani-halit-gurbuz-muhalefetin-goruslerini-de-onemsediklerini-soyledi-ic-1

“İKTİDAR ŞIMARIKLIĞI YAPMADIK”
İki dönem üst üste belediye başkanlığına seçilen Gürbüz, çalışmalarını 5 CHP, 4 AKP ‘li üyeden oluşan belediye meclisi ile yürütüyor. Meclis kararlarının tamamının oy birliği ile alındığına dikkat çeken Gürbüz, “Biz hiçbir zaman iktidar şımarıklığı içerisinde olmadık. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı içerisine girmedik. Geçtiğimiz dönem meclisteki dağılım 4 CHP, 3 DYP, 2 AKP olarak gerçekleşmişti. Buna rağmen kararlarımız oy birliği ile alındı. Biz konuları tartışmaktan, iktidarı muhalefeti her kesin görüşüne yer verdik. Eleştirilerine dikkate aldık. İşte bu nedenle Güney Belediyesi, hiçbir belediyenin gerçekleştiremediği bir ilki yaptı. Bu özelliğinden dolayı Güney Belediyesi model belediye ” diyerek belediyeciliğin birazda özgüven gerektirdiğini vurguladı.

İMECE USULÜ ÇALIŞIYORUZ
Güney Belediyesi’nin İller Bankası gelirinin dışında hiçbir geliri olmadığını belirten Gürbüz, kısıtlı imkanlarla hizmet yapmaya çalıştıklarını belirti. Birçok hizmeti imece usulü ile gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Gürbüz, “Belediyemiz, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara el uzatıyor. Bunu reklam olsun diye yapmıyoruz. Belediyeciliğin asli hizmetlerinden olduğu için gerçekleştiriyoruz. Güney Belediyesi vatandaşların düğününden cenaze hizmetlerine kadar her alanda var. Örneğin, ramazan ayı süresince, yaşlı, engelli ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara sıcak yemek yardımı yaptık. Bunu yaparken, belediye yapmadı. Yardımsever vatandaşların destekleriyle yaptık. Bu belediyenin vatandaşların güvenini kazanmasıyla gerçekleştirilebilir. Birçok hizmeti de böyle gerçekleştirdik” dedi.

denizli-guney-belediye-baskani-halit-gurbuz-muhalefetin-goruslerini-de-onemsediklerini-soyledi-ic

“GÜNEY’E ÇOK ŞEY YAPMAK İSTİYORUM AMA…”
“Güney için güzel ve büyük projelerim var ama..” diye söze başlayan Başkan Gürbüz, maddi imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı gerçekleştiremediğini belirtti. Gürbüz, “Güney, çok güzel hizmetleri hak eden bir ilçe. Ancak geliri kısıtlı. Bu dar imkanlarla büyük projeler gerçekleştiremezsiniz. Belki borçlanarak yapılabilir. Ancak onu ödemek içinde gelire ihtiyaç var. Bu kez borcu ödemek için personelimin maaşlarını ödemede sıkıntı yaşayacağım. Çünkü ben onların nasıl zor şartlarda çalıştığını beliyorum. Çoğu zaman, personel ile birlikte inşaatta, muhasebede itfaiyede çalışırım. Bunu onları denetlemek veya performanslarını ölçmek anlamında yapıyorum. Onlara motive olması için yaparım. Hiçbir zaman onları mağdur etmek istemem. O nedenle kredi alarak borçlanarak hizmet üretmek istemem” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR SIKINTI YARATIR”
Denizli’nin büyükşehir olmasını herkesten daha çok kendisinin istediğini belirten Gürbüz, ancak ilk dönem hizmetlerin aksamasından endişe ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“ Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilerinin il geneline yayılması uygulamasının kademeli olarak geçilmesi gerektiğini vurgulayan Gürbüz, “Denizli belediye daha il sınırlarına hizmet götürecek şekilde yapılandırmadan, il sınırlarından sorumlu tutuldu. Daha seçim ertesi 1 Nisan sabahı bu sorunları yaşamaya başlayacağız. Buna herkesin hazır olması gerekir.”

Yorumlar

metin paç   -  Bağlantı 20 Ağustos 2013, 16:43

sevgili başkanım senin belediye başkanlığındaki başarın tartışılmaz ama kişiliğin adamlığın her zaman takdirle anılmaktasın.Allah sana sağlıklı huzurlu bir şekilde Güney’e hizmet etmeye nasip etsin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı