REKLAMI GEÇ

100 yıllık konut otel ve müze olacak

100 yıllık konut otel ve müze olacak

Denizli Güney Ekonomik Sosyal ve Kültürel Kalkınma Vakfı, bir süre önce aldığı 100 yıllık tarihi evi restore ederek, müze ve otel olarak halkın kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2013 Pazartesi, 13:44

ŞENGÜL BOZ
Türkiye’nin Napa vadisi olarak bilinen ve kaliteli şarap üretiminin yapıldığı Güney İlçesi’ne müze ve konaklama ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Güney Ekonomik, sosyal ve Kültürel kalkınma Vakfı, 100 yıllık tarihi binayı satın aldı.
denizli-guney-kalkinma-vakfi-muze-otel-ic-1

Yüzde 50 hibe olarak satın aldıkları Osmanlı Türk Mimari yapısına sahip 100 yıllık evin restorasyon çalışmaları ile ilgili Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay beklediklerini belirten Vakıf Sekreteri Mahir Gökoğlan, burasının restorasyonu tamamlandıktan sonra üst katlarının konaklama, alt katın ise müze olarak değerlendirileceğini söyledi.

M.Ö 547 Helenistik döneme ait kalıntılar ile roma ve Bizans uygarlıklarına ait çok sayıda eserin ele geçirildiği Güney’de bir müzeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gökoğlan, “Güney ilçesinde çok sayıda tarihi eser ele geçiriliyor. Ayrıca, bu yıl 8.sini gerçekleştireceğimiz Güney Bağcılık, Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan çok sayıdan ressamın ve heykeltıraşın eserleri ile birlikte bu tarihi buluntuları sergileyebilmek için, 100 yıllık evi satın alarak restore etmeye karar verdik. Üyelerimizin destekleri ile aldığımız tarihi evi, aynı zamanda Güney dışından gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğiz mekan olarak da değerlendirmek istiyoruz. Çünkü, özellikle festivallerimize katılmak için Güney dışından çok sayıda misafirimiz gelmek istiyor. Ancak konuklama olmadığı için gelemiyorlar. Bazı misafirleri de, aileler konuk ediyor. Otelin olmaması Güney için bir eksiklikti. Bu açığı Vakıf kapatacak” dedi.
denizli-guney-kalkinma-vakfi-muze-otel-ic

OSMANLI TÜRK MİMARİSİ
İbrahim Hoca evi olarak bilinen ve Güney’de ayakta kalan en eski bina olması nedeniyle burasını tercih ettiklerini söyleyen Gökoğlan, “ Ev 100 yıllık. Osmanlı Türk Mimari yapısını yansıtıyor. Tavan ve kapıları ahşap oymadan yapılmış. Çift ahşap merdivenin bulunduğu ev, ayrıca Güney halkının geleneksel yaşam biçimini de yansıtmaktadır. O nedenle bu evin restorasyonuna karar verdik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı