REKLAMI GEÇ

Güney Şelalesi’nin yeri değişecek

Güney Şelalesi’nin yeri değişecek

Vali Abdülkadir Demir, heyelan nedeniyle çöken Güney Şelalesi’nde incelemelerde bulundu. Demir, şelaleye özellik veren ve traverten oluşumunu sağlayan suyun yönünün değiştirileceğini, zaman içinde başka bir yerde daha güzel bir şelale oluşumunun sağlanacağını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2013 Çarşamba, 17:31

Vali Abdülkadir Demir, 20 metrelik kaya bloğu göçen Güney Şelalesi’ne giderek yerinde incelemelerde bulundu. Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli teknik personelden oluşturulan inceleme ekibiyle birlikte PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halil Kumsar, Prof. Dr. Velittin Kalınkara, Yard. Doç. Ali Gökgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Vali Abdülkadir Demir, geçen yıl İl Özel İdaresince Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen ödeneklerle Güney Şelalesinin hem Güney İlçemizle olan bağlantısı hem de Buldan Yenicekent üzerindeki bağlantısının asfaltlandığını; ayrıca koruma amaçlı imar planı yapıldığını ve orada tekrar düzenlemelerin yapılması planlanırken, Güney Şelalesi gibi çok özel bir yapıyı kaybetmiş olmaktan dolayı çok büyük bir üzüntü duyduklarını ama can kaybının olmamasının teselli verici olduğunun altını çizdi.
Öncelikle Güney Şelalesi’ne gelen suyun güzergahının değiştirilip orasının sudan kurtarılacağını, ondan sonra temizleme ve diğer çalışmaların yapılacağını bildiren Vali Demir, “Şelaleye suyun Devlet Su İşleri’nin sulama kanalından geldiğini hatırlatarak, bu suyun şu anda akmaya devam ettiğini belirtti. Akmaya devam eden suyun başka heyelanlara da neden olabileceğini dile getiren Vali Demir, “Onun için öncelikle DSİ’ye bugün talimat verdik. Üniversiteden akademisyenler o alanda çalışıyor. Su kesildikten sonra oradaki hafriyat alınacak. Daha sonra da akademisyenlerin jeolojik duruma göre ne yapmamız gerektiği, suyun nereye verilmesi gerektiği değerlendirilecek. Suyun şelale oluşturacak bir yapısı var orada. Onların vereceği rapora göre ne yapacağımızı en kısa zamanda netleştiririz, ayrıca Şelaleye giden yol yaklaşık 2,5 kilometre öncesinden güvenlik nedeniyle kapatıldı” diye konuştu.
‘ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL HALE GELECEK’
Şelalede yapılan incelemeler sonucunda Vali Demir, “Suyun özelliğinden dolayı birkaç yıl sonra yeniden traverten oluşumunun sağlanmasıyla, eskisinden daha güzel hale gelecek, şelalede bundan sonra suyun yönü değiştirilerek farklı çözümler üretilebilecek. Ben daha iyi olağına inanıyorum, bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı