REKLAMI GEÇ

Başkan ile işçileri bağbozumunda

Başkan ile işçileri bağbozumunda

Denizli’nin Güney İlçesi Belediyesine ait 10 dönümlük bağda, hasat yapıldı. Yaklaşık 7 ton şaraplık üzümü, belediye başkanı Halit Gürbüz ile birlikte 15 belediye işçisi topladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2013 Perşembe, 15:40

ŞENGÜL BOZ
Denizli’nin Güney ilçesinde Cumhuriyet Halk Partili Belediye, gelir sağlamak, üreticiyi teşvik etmek ve boş araziyi değerlendirmek amacıyla 8 yıl önce 10 dönüm bağ dikti. Bağın üzümlerini ise, belediyenin kadrolu işçileri topluyor. Üzüm hasadının başladığı bu günlerde 15 belediye işçisi bağa girdi. Başkan ve işçiler,bağbozumunu gerçekleştirip, yaklaşık 7 ton şaraplık üzüm topladı.
denizli-guney-bag-bozumu-ic-1

GELİRİ FESTİVALE
Güney’in CHP’li Belediye Başkanı Halit Gürbüz, “Belediyemize ait 10 dönümlük araziyi değerlendirmek, belediyenin her yıl düzenlediği Bağcılık Kültür ve Sanat Festivali’ne maddi katkı sağlamak ve üreticiyi bağ dikimine teşvik etmek amacıyla 8 yıl önce şaraplık ve sofralık üzüm için bağ diktik. Bağın bakımını ve hasadını belediyemiz yapıyor. Gönüllü halkımız her yıl budama döneminde ücretsiz bağımız buduyor. Traktörler ile bağı sürüyorlar, ellerinde çapalarla çapa yapıyorlar. Yetişen üzümü ise, belediye işçileri topluyor” dedi.

BAŞKAN DA  BAĞDA
İşçilerle birlikte bağa giderek üzüm kesen Halit Gürbüz, bağ arazisinin 7 dönümünde şaraplık üzüm, 3 dönümünde ise, sofralık üzüm yetiştirildiğini sözlerine ekleyerek, “İşçilerin topladığı şaraplık üzümleri bir şarap firmasına satacağız” dedi.
denizli-guney-bag-bozumu-ic

Gürbüz, “Buradan elde edeceğimiz geliri 1-2-3 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Bağcılık Kültür ve Sanat Festivali’nde kullanacağız. Sofralık üzümü ise toplamadık. Bağ arazimizin yanında bulunan piknik alanına gelen vatandaşlar, her yıl olduğu gibi sofralık üzümleri tüketiyor. Yani, sofralık üzümleri halkımız tüketiyor” diye konuştu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 22 Ağustos 2013, 15:55

Süper uygulama gerçekten.Boş kalmasın diye değerlendirmişler geliriyle de festival yapıyorlar.Bir kısmını da halk tüketiyor.Tebrikler.İşten anlayan adam belli oluyor…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı