REKLAMI GEÇ

Güneyliler yüksekokul istiyor

Güneyliler yüksekokul istiyor

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın, Büyükşehir Yasası’nı anlatmak için başlattığı ilçe gezileri devam ediyor. 13. İlçe olarak Güney’e giden Başkan Zolan, Güney ilçesinin sorunları hakkında da bilgi aldı. Güneyliler Başkan Zolan’dan yüksekokul ve spor salonu istedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Mart 2013 Çarşamba, 09:00

 

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe ziyaretlerinin 13.durağı olan Güney’de bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunup, vatandaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Güney Kaymakamlığını ziyaret eden Başkan Zolan’a Güney Kaymakamlığına vekalet eden Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ilçe ile ilgili bilgiler aktardı.

YÜKSEKOKUL VE SPOR SALONU İSTEDİ
Kaymakam Erdoğdu, Güney’in genel olarak tarımla uğraşan bir ilçe olduğunu belirterek; “Bağcılık ve şarapçılık üzerine ürünler yetiştiriyoruz. Adıgüzel ve Cindere barajı ilçemizin belli başlı yatırımları. İki önemli tesise ev sahipliği yapıyoruz. Güneyliler yüksekokul ve spor salonu açılmasını istiyor. Hastanenin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bunlara büyük ölçüde ihtiyacımız var” diye konuştu.

EKSİKLİKLER TESPİT EDİLECEK
Büyükşehir ile birlikte Güney’e yatırımın artacağını söyleyen Başkan Zolan, “Tüm ilçe ve beldeleri büyükşehire hazırlamak için geziler düzenliyoruz. Bizden sonra arkadaşlarımız gelecek. Eksikleri tespit edeceğiz. Güney, Egenin en güzel üzümünü ve tütününü yetiştiren bir ilçemizdir. Hizmetlerin en iyisini Güneye sunacağız. Güney Şelalesi’nin turizme kazandırılması için daha güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

“İLÇELERİ BÜYÜKŞEHİRE HAZIRLIYORUZ”
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, daha sonra Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz’ü ziyaret etti. Ziyaret amacının, ilçeleri büyükşehire hazırlamak olduğunu kaydeden Zolan, “İlçemizde, beldelerimizde nasıl eksiklikler var bunları öğrenmeye geldik. Güney’in kendine has özellikleri var. Artık ilçedeki vatandaşların da ilde yaşayan vatandaşların sahip olduğu imkanlardan faydalanması gerekiyor. Bir il sadece merkeziyle dünya kenti olmaz” diye konuştu.

ESNAFLARI GEZDİ
Başkan Zolan, daha sonra ilçedeki tüm esnafları tek tek gezerek hayırlı işler diledi. Güney Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Büyükşehir Bilgilendirme Toplantısı’na ilgi ise oldukça yoğundu. Konuşmasına şahsına gösterilen ilgiye teşekkür ederek başlayan Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ İmkanlar daha genişlesin diye Büyükşehir olmak istedik. Adımız, namımız büyük osun diye Büyükşehir olmak istemedik. İmkanlarımız büyük olsun diye istedik. Birçok Büyükşehir bizden daha küçük. Bizim yıllarca Büyükşehir olamamızın sebeplerinden birisi de siyaseten güçlü olamadığımız içindir. Şimdi birçok il 20 yıldır Büyükşehir. Ama maalesef Denizli Büyükşehir olamamıştı. Denizli’miz her yıl 100 milyon TL kaybetti. Artık bu paraları kaybetmek istemiyoruz. Denizli hak ettiğini alsın istedik. Denizli’de girilmedik sokak cadde bırakmadık. Denizli, parklarla spor kompleksleri ile tanıştı. Bugün çok iyi noktadayız. 2004 yılında bugünleri hayal etmek çok zordu. 2002 yılında dünyada kriz yokken ülkemizde kriz vardı. Ama şimdi tam tersi oldu. Artık ülkemiz farklı bir yere gidiyor ve inşallah daha iyi yerlere gidecek. Türkiye’de gençler önceki yıllarda başka ülkelere gitmek istemiş. Yapılan ankette 100 kişiden 68’inin bunu istemesi çok acı bir tablo. Bu topraklar için kan dökülmüş ama ülkenin gidişi nedeniyle kimse durmak istememiş. Ülkemizde vatandaşlar istikbal görememiş. Şimdi dönmek istiyorlar. Denizli’de kuşların uçmadığı, çocukların kanalizasyonun içinde oynadıkları dönemler yaşandı. Şimdi durum çok değişti. Ama şehir merkezlerinin gelişmesi, dünya kenti olması noktasında yeterli değil. Tüm ilçeleriyle birlikte yükselmelidir. İşte bu yönde Büyükşehir olduk. Bizim derdimiz millete hizmet etmek. Biz gece gündüz demeden 9 yıl çalıştık. Bu millete sevdalı olacaksın. Bir emaneti aldıysan sonuna kadar götürüp en iyi şekle getirmek gerekir.”

Başkan Zolan, Parmaksızlar, Yenikonak, Aşağıçeşme, Ortaçeşme, Çorbacılar, Haylamaz, Kerimler, Çamrak, Aydoğdu köyleri ile Eziler Beldesi’ni de giderek vatandaşlar ile bir araya geldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı