REKLAMI GEÇ

Üzümün oscarları belirlendi

Üzümün oscarları belirlendi

Güney 8. Bağcılık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Üzüm Teşvik Yarışması yapıldı. Yarışmada 95,5 puan alan Mustafa Dutarkan birinci, Zeki Gümül ikinci, Ali Güdücü ise üçüncü oldu.

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2013 Perşembe, 15:15

Denizli’nin Güney İlçesinde 8.si düzenlenen Güney Bağcılık Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde en iyi üzüm yetiştiricisi yarışması düzenlendi.

Festival çerçevesinde 2013 yılı üretim sezonunda düzenlenen en iyi üzüm yetiştiriciliği yarışmasına ilçenin değişik köy ve merkezinden 19 üzüm üreticisi katıldı. İlk önce bağ düzenlemesi, bakımı, beslemesi, talimatlara uyum gibi kıstasların değerlendirilmesinden sonra, festivalin ikinci gününde ürün değerlendirilmesi yapıldı.

Bahçe değerlendirilmeleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri Mehmet Ali Gürbüz, Baha Yanarca ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehvail Nacaroğlu tarafından yapılırken, genel görünüm, tad, aroma gibi kıstaslarının değerlendirilmesi ise Ziraat Yüksek Mühendisleri Süleyman Karagül ve Mehvail Nacaroğlu ile Ziraat Mühendisi Ali Yılmaz tarafından yapıldı.

BİRİNCİYE PÜLVERİZATÖR HEDİYE EDİLDİ
Güney 8. Bağcılık, Kültür ve Sanat Fesitvali çerçevesinde gerçekleştirilen üzüm yarışmasına 19 üretici katıldı. Yarışmada, 95,5 puan alarak 1. olan Mustafa Dutarkan’a ilçe ziraat odası tarafından ödül olarak 400 Litre kapasiteli pülverizatör verilirken, 2. olan Zeki Gümül’e ot biçme makinesi, 3. olan Ali Güdücü’ye şarjlı matkap ve diğer bütün yarışmacılara budama makası hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı