REKLAMI GEÇ

“Güney için hazırız”

“Güney için hazırız”

Denizli’nin Güney ilçesinde MHP’den belediye başkan adayı olan Ferhat Çetiner, 65 yıldan beri ilçe olan Güney’de hiçbir değişim ve gelişimin yaşanmadığını belirterek, “Güney’de değişim şart. Biz Güney için hazırız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2013 Pazartesi, 13:56

Ferhat Çetiner, MHP’nin Denizli’de ilk adaylığı kesinleşen isimlerden. 30 Eylül’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı 10 belediye başkan adayından biri olan Çetiner, ilçe seçmenin yüzde 50’sini kırsal kesimin oluşturduğunu ve köylülerin oyuna talip olduğunu söyledi.

“Güney 65 yıldır ilçe. Ama hiçbir değişiklik yok. Vatandaşlar, çiftçilikle geçimini sağlıyor. Fakat köylü, ürettiği üzümü, kekiği pazarlayamıyor. Biz köylünün çaresi olmaya geliyoruz” diyen Çetiner, 30 Mart yerel seçimlerden sonra Güney’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade etti.
denizli-guney-ferhat-cetiner-ic

“HALKA ANLATAMADIK”
Çetiner, Denizli’nin büyükşehir olması ile birlikte tüzel kişiliği sona eren beldelerden biri olan Eziler Belediye başkanı. Büyükşehir Yasası’nın kendisi gibi belde belediye başkanlarına darbe vurduğunu söyleyen Çetiner, “İki yıldan beri hizmet yapamıyoruz. Bütün projelerimizi durdurmak zorunda kaldık. Ayrıca İller Bankası payımız düştüğü için personel maaşını zor öder duruma geldik. Bunu vatandaşa anlatamıyorsun. Vatandaş neden yolunun yapılmadığını soruyor. Vatandaş, ‘bunu da seçtik iş yapmadı’ diyor. Ayrıca, Büyükşehir Yasası nedeniyle bir dönem belde ve köyler sıkıntı yaşar. Biz bu sıkıntıları dezavantajları köylünün lehine çevirmek için aday olduk. Çünkü onların sorunlarını biz biliriz” diye konuştu.

“GÜNEY’İN EN BÜYÜK SORUNU GÖÇ”
Güney’in en önemli sorunlarından birinin göç olduğunu vurgulayan Çetiner, ilçe ile ilgili tespit ettiği sorunları şöyle sıraladı:

“Genç nüfusu bölgemizde tutamıyoruz. İlçe, emekli ve 60 yaş üzeri vatandaşların ikamet ettiği yer haline geldi. Göçü engellemek için yerel yönetimlerinde çalışması gerek. İnsanların doğduğu topraklarda, akrabalarının yanında kalması ve gelir elde etmesi için elimizden geleni yapacağız. En kaliteli şaraplık üzümler bizim bölgemizde yetişiyor. Ancak, biz bunu pazarlayamıyoruz. Bununla ilgili projelerimiz var. Ayrıca Türkiye’de üretilen 10 bin ton kekiğin 4-5 bin tonunu Güney üretiyor. Kekik üretiminde söz hakkımız var. Bunu da değerlendiremiyoruz. Heyet oluşturup pazarlık usulüyle satma tekniğini geliştirerek, ürünün hak ettiği değerle elden çıkarılmasını sağlayacağız. Ben Ziraat Fakültesi mezunuyum ve 20 yıldan beri de çiftçilik yapıyorum. Çiftçinin halinden de tarım da anlarım.”

Yorumlar

mustafa   -  Bağlantı 2 Aralık 2013, 15:54

Helal olsun başkan güneyde oy kullanamasam dahi manevi desteğim ve duam sizi başkan olarak görmek üzerine güneyin harekete geçmesi lazım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı