REKLAMI GEÇ

Akbaş Barajı yıl sonunda hizmete girecek

Akbaş Barajı yıl sonunda hizmete girecek

Denizli’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacına büyük katkı sağlayacak Akbaş Barajı’nın Eylül ayına yetiştirileceği bildirildi. Çalışmaların hızla sürdüğünü açıklayan DSİ Genel Müdürlüğü, yıllık 6,77 milyon kilowatt/saat enerji de üreterecek barajın 60 milyon liraya mal olacağını belirtti.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2013 Salı, 15:03

Bitirildiğinde 24,5 milyon metreküp su depolayacak. Denizli’nin içme ve kullanım suyu ihtiyacını karşılayacak. Yılda 6,77 milyon kilowatt/saat enerji üretecek.

Honaz’da bulunan ve kent merkezine 37 kilometre mesafade yapılan Kocaçay üzerindeki barajın gövde dolgusu tamamlandı. 60 Milyon liraya mal olacak olan Aydınlar Akbaş Barajı’ndaki çalışmalar, proje bitim tarihi olan 16 Eylül 2013’e göre sürdürülüyor.

DSİ Genel Müdürlüğü, şu an için barajın söz konusu tarihe yetiştirileceği öngörüsünde.
Haznesindeki su miktarıyla Denizli ilinin ihtiyaç duyduğu yıllık 8,76 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak olan baraj yağmurlama ve damlama sulamada da kullanılacak.

Dereçiftlik ve Kızılyer köylerine ait 6 bin 900 dekar alanın ihtiyaç duyduğu suyun da karşılanacağı Aydınlar akbaş Barajı, 2,50 MW kurulu güce sahip olacak.

İnşaatına 5 Mayıs 2010 tarihinde başlanan barajda şu ana kadar gövde sıyırma kazıları, dolusavak kazıları ile 323 m uzunluğunda ve 4 m iç çapındaki dairesel kesitli derivasyon tüneli tamamlandı.

76 Metre yüksekliğindeki barajın ön yüzü beton kaplamalı kum-çakıl dolgu tipiyle inşa edildi. Gövde enjeksiyon çalışmaları ile dolusavak beton imalatları ise halen devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı