REKLAMI GEÇ

Honaz’dan davet var

Honaz’dan davet var

Denizli’nin Honaz ilçesinde kirazla başlayıp, sofralık üzümle sonuçlandırdığı bir hasat dönemi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, “Honaz’a vatandaşlarımızı bekliyoruz piknik yapmaya” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2013 Perşembe, 16:33

Kirazı ile tanınan Honaz, kiraz sezonunu açıyor. Honaz’da kiraz sezonunun başlayacağını belirten Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu “Biz Honaz olarak bir tarım ilçesiyiz. Sanayi ilçesiyiz. Her alanda çalışan, üreten bir ilçeyiz” dedi.

Belediye Başkanı Devecioğlu, Tarım denince Honaz’da kirazın ön plana çıktığını belirterek, “ Kiraz bizim Türkiye’de ilk üretimini hasadın yapıldığı bölge. İzmir Kemalpaşa ile beraber, ağaçlarımız artık gelinlik giydiler. Çiçekler açtı. İnşallah Mayıs’ın ilk haftası Allah’ın izniyle sofralara koyacağız. Kirazda tabi çiftçilerin beklentileri var. Pazar Türkiye’de ilk hasat olması nedeni ile üretimimizin yüzde 70’i ihracat oluyor. Avrupa pazarına gidiyor. İyi paralara satıyoruz. Honaz’ın kirazı ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Devecioğlu, “Honaz o dağın eteğinde güzelliklerini ortaya koymaya başladığı an Honaz’a vatandaşlarımızı bekliyoruz piknik yapmaya” diyerek Denizlileri Honaz’a davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı