REKLAMI GEÇ

Kirazda çiçek Yüzlerde güller açtı

Kirazda çiçek Yüzlerde güller açtı

Türkiye´nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Honaz İlçesi’nde ağaçlar çiçek açtı. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları Honaz´da kiraz ağaçlarını renklendirdi. Geçen yıl 15 bin ton rekolte elde eden kiraz üreticileri, bu yıl 25 bin ton verim bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2013 Cumartesi, 12:35

Türkiye´nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Honaz İlçesi’nde ağaçlar çiçek açtı. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları Honaz´da kiraz ağaçlarını renklendirdi. Honaz Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Top, çiftçilerin hazırlıklara başladığını belirterek, zaman zaman sağanak yağışlardan dolayı da temkinli olduklarını söyledi.

Geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle 15 bin ton kiraz hasadı yapıldığını kaydeden Hüseyin Top, bu yılki yağışlardan memnun olduklarını belirterek, Honaz çiftçisinin bu yıl 25 bin ton kiraz hasadı beklediğini söyledi.

Honaz kirazının, dünyada üretim ve ihracatta ikinci sırada olduğuna dikkat çeken Hüseyin Top “Honaz’da 16 bin dönüm üzerinde yıllık 25 bin tonun üzerinde üretim yapılmaktadır. Ancak geçen yılki hava koşulları nedeniyle bu rakam 15 bin tona düştü. Geçtiğimiz yıl ürettiği kirazın 8 bin tonunu ihraç eden Honaz, kilodan 6 TL kazandı. Kiraz ağaçlarının zamanında çiçek açması geçen yıl yaşanan rekolte kaybının bu yıl yaşanmamasına işaret ediyor. Ancak bir taraftan da devam eden yağışlar bizleri tedirgin etmeye başladı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı