REKLAMI GEÇ

Honaz’da bütçe görüşmelerinde yüksek tansiyon!

Honaz’da bütçe görüşmelerinde yüksek tansiyon!

Ak Partili üyeler encümen evet deyip, mecliste karşı çıktı. Honaz’da dün başlayan 2020 bütçesi belediye meclisinde tansiyonu gerdi. Bütçeyi kilitlemeye çalışan Ak Partili meclis üyelerine sert çıkan Başkan Yüksel Kepenek, “Amacınız bana iş yaptırmamak ise bunun hesabını halka verirsiniz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2019 Salı, 12:12

Honaz Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesiyle ilgili görüşmeler sıkıntılı başladı. Çoğunluğu elinde bulunduran Ak Partili üyeler, bütçe görüşmelerini kilitledi. AK Parti grubunun bütçeyle ilgili geçen yıl yapılan artışların bu yıl yapılmaması yönündeki tutumu meclisi kilitledi. Bütçe bugün tekrar görüşülecek. İşin tuhaf tarafı 2020 bütçesindeki için toplanan encümen yapılacak gelir kalemindeki artışlar için Ak Partili üyelerin de desteğiyle oy birliğiyle kararlaştırılmıştı.

Ancak Honaz Belediyesi 2020 bütçe görüşmeleri bu birlikteliğin aksine gergin başladı. Her yıl yapılan bütçe görüşmeleri genelde kısa süre içinde onaylanırken, bu yıl yapılan bütçe görüşmelerinde tansiyon yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gibi çoğunluğu elinde bulunduran Ak Partili üyeler, bütçeye vermeme eğiliminde.

Belediyenin CHP’li başkanı Yüksel Kepenek’in talimatıyla geçen yıl yapılan bütçe artışını baz alınarak düzenlenen bütçe Ak Partili üyelerin engeline takıldı.

Kepenek, ‘’Millet size yetki verdiği gibi bana da bir görev verdi. Ben buranın belediye başkanıyım. Eğer beni çalışamaz hale getirmek gibi bir niyetiniz varsa ben bunu halkımla paylaşırım. Geçen yıl ve önceki yıllarda yaptığınız zamların aynısını yapmayı bile kabul etmemişsiniz. Bir sürü gelir kalemine zamlar yapmışsınız. Enflasyonun yüzde 20’leri geçtiği bir dönemde, bu şekilde davranmanız Yüksel Kepenek’e iş yaptırılmaması ise, Honaz’a yatırım gelmemesi ise, bunun vebalini hepinize yüklerim. Yüksel Kepenek’in elini kolunu bağlayalım, iş yapamaz diyorsanız ben bunu herkese anlatırım. Bu şekilde davrandığınız sürece sizi Honaz halkına şikayet ederim. Bunları yaparak Honaz’a ihanet ediyorsunuz’’ dedi.

Görüşmelerde Ak Parti grubunun neden bu şekilde bir tavır takındığının halka açıklanmasını gerektiğini ifade eden Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, ‘’Encümen toplantısında aldığımız kararlarda AK Parti grubu üyeleriyle oy birliğiyle fiyatları yeniden belirlemiştik. Ancak geçen birkaç gün içinde ne değişti de bu şekilde bütçeyi kilitleyecek şekilde davranmaya başladınız? Bunları yaparak Honaz’a ihanet ediyorsunuz’’ diye konuştu.

Bütçe görüşmeleri bugün devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı