REKLAMI GEÇ

Yarımca, 2014’te aday olduğunu açıkladı

Yarımca, 2014’te aday olduğunu açıkladı

Denizli’nin Kale İlçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca, adaylığını denizlihaber.com’a açıkladı. Yarımca, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yüzde 69 oyla belediye başkanlığını kazandığını belirterek, “2014’de yapılacak yerel seçimlerde oyumuzu artırmak istiyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2013 Perşembe, 11:30

Şengül BOZ
Denizli’nin en çok okunan haber portalı www.denizlihaber.com, ilçe ziyaretlerinin ilkini Kale’ye gerçekleştirdi. Kale’de Belediye Başkanı İsmail Yarımca ile konuştu. Yarımca, belediye hizmetleri ve yeniden adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

“YENİDEN ADAYIM”
Kale Belediyesi olarak çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yarımca, 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Yarımca, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 69 oyla Belediye Başkanlığına seçildiğini belirterek, “2014 yerel seçimlerinde oyumuzu artırarak yeniden göreve gelmek istiyorum” diye konuştu.

“SIFIR BORÇLU BİR BELEDİYE”
Başkan Yarımca, 2013 yılı bütçesi 8 milyon TL olan Kale Belediyesi’nin hiç borcu bulunmadığını söyledi. 60 personel ile hizmet verdiğini vurgulayan Yarımca, “460 sokakta çalışma yaptık. 174 bin metrekare kilit taşı döşedik. Araç parkımızı genişlettik ve yeni makine alımı için çalışma başlattık. Buna rağmen borcu olmayan belediyeler arasındayız. Bankada paramız bile var” diyerek dar bütçeli belediyelerin hizmet üretemedikleri yönündeki iddiaları yanıtlamış oldu.

“YAP-BOZ YAPACAK KADAR ZENGİN DEĞİLİZ”
Asfalt ve kilit taşı döşenecek cadde ve sokaklarının da olduğunu belirten Kale Belediye Başkanı Yarımca, “Enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ile ilgili AYDEM’in çalışma yapacağı bölgeler var. AYDEM çalışmasını bitirdiğinde o cadde ve sokaklarda da asfaltlama çalışması yapılacak. AYDEM’i beklemek zorundayım. Çünkü ben Denizli Belediyesi kadar zengin değilim. Yap-boz yapamam. O nedenle bekliyorum. Bütçesi hazır. Parasal sıkıntımız yok” dedi.

denizli-kale-ic1

“TABEA MÜZESİ İSTİYORUZ”
Yarımca, Denizli’ye bir hayırsever işadamı tarafından yapılacak kent müzesi projesi olduğunu ancak, 2007 yılından beri kazı çalışmaları devam eden antik Tabea kentinden çıkan eserlerin sergilenebileceği bir ilçe müzesine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

denizli-kale-ic2

TOKİ KONUTLARININ ADI DEĞİŞECEK
Kale İlçesi’nde Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 408 konutun bulunduğu TOKİ Evleri’nin isminin değiştirilmesinin Belediye Meclisi’nde kabul edildiğini açıklayan Yarımca, “TOKİ evlerinin ismini Kepez Mahallesi olarak değiştirmek istiyoruz. İsim değişikliği teklifimiz meclis gündeminde görüşüldü. Oy çokluğu ile kabul edildi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı