REKLAMI GEÇ

Yarımca, “Sözlerimin arkasındayım”

Yarımca, “Sözlerimin arkasındayım”

Hafta içerisinden düzenlediği basın toplantısında Kale Devlet Hastanesi’nde yaşanan ambulans krizi ile ilgili iddialarını yenileyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasını eleştirerek “Ben sözlerimin ve iddialarımın arkasındayım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Haziran 2013 Cumartesi, 14:30

Kale İlçesi’nin Muğla sınırındaki Yörükoğlu Köyü’nde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü bir kişinin de ağır yaralandığı kazada, ambulans krizi yaşandığını ileri süren Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasını eleştirdi.

“Ben sözlerimin ve iddialarımın arkasındayım” diyen Yarımca, “Öncelikle Kale Devlet Hastanesinin ambulansı, mahallede zor dolaşıyor. Sık sık arızalanıyor. O gün arızalı olmayabilir. Ancak, şu bir gerçek ki, Devlet Hastanesi’nin önünde olmasına rağmen, Tavas’tan ambulansın çağrılması. Tavas’tan ambulans Kale’ye gezmeye gelmiş olamaz her halde” diyerek Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasını eleştirdi.

Yarımca ayrıca, “Tavas’tan gelen ambulansın eksiğinin ne olduğunu bilemem. Ancak, olay yerinde, hastaya müdahale etme telaşının yaşandığı o ortamda bize söylenen oksijenin olmadığı. Sağlıkçı değilim. Oksijen tüpü mü yoktu. O tüpü kullanacak personel mi yoktu bilemem. Ancak burada da gerçek şu ki, Tavas’tan da çağrılan ambulansın Kale Devlet Hastanesi önünde beklerken, üçüncü bir ambulansın çağrılması. Acıpayam Bölgesi’nden yani Serinhisar’dan çağrılan Ambulans ile hasta tam 1.5 saatte Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ulaştırılmıştır. 1 saat değil, 1.5 saat hasta bekletilmiştir” diye konuştu.

HASTANE E1 SINIFINA ALINDI
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, “50 yataklı Kale Devlet Hastanesi’nde bulunan ameliyathane, Denizli Devlet Hastanesi’nde yoktur. Tüm donanımı mevcut. Ancak doktoru yok. E1 sınıfına çevrilen Kale Devlet Hastanesi, Sağlık Ocağına dönüştürülmek isteniyor. Bu nedenle acil durumlarda hastaya müdahale edecek doktoru bile yok” dedi.

Yorumlar

mustafa   -  Bağlantı 30 Haziran 2013, 07:59

Sayın Başkanıma bende katılıyorum onbeş gün veya yirmigün önce bir hafta sonu Çal Devlet hastanesine annemi acile götürdüm acilde görevli doktor aile hekimi annemin filmi çekilmesi gerekiyor hastanede fakat hafta sonu olduğu için hastanede işden anlayan personel yok bu hastayı denizliye göndermemiz lazım dedi doktor bende burası devlet hastanesi değilmi dediğimde evet devlet hastanesi amam ne yapabilirim dedi doktor haklı onda suç yok suç o hastaneyi yeterli personel almayanlarda ama tv lere çıktılarmı biz sağlıkta çağ atlattık işte şurdan şuraya getirdik sağlığı diyorlar ama çoğu ilçelerde yapılan o güzelim devlet hastaneleri sağlık ocaklarından farkı yok önemli olan ssk hastanelerindeki sırayı kaldırmak değil bütün devlet hastanelerinin doktor ihtiyacını gidermektir ilden o hasteney giden geçici doktorlarla o hastanenin sorunu çözülmüyor o hastanelerin doktor ataması yaparak o sorun çözülür Sağlık sorununu yüzde yüz çözdük diyen hükümete sesleniyorum,Böyle mi çözdünüz sorunu.Tepeden atmak tutmakla sağlık sorunlarını çözdük diyenler gidin ilçelerdeki hastaneleri görün inceleyin yada nasıl olsa sağlık özelin eline geçirmeye çalışıyorsunuz o hastaneleri özeller verin özeller işletsin siz seyredin.

Mehmet Kabatlı   -  Bağlantı 30 Haziran 2013, 03:12

Başkanımı canı gönülden destekliyorum,önemli olan hastene yapmak değil,içini donatmak asla değil…Önemli olan o hastenede hastalara yaralılara,müdahale edecek tıp doktorlarını atamaktır.Sağlık sorununu yüzde yüz çözdük diyen hükümete sesleniyorum,Böyle mi çözdünüz sorunu.Kale’de buna benzer en az elli olay biliyorum duydum…Benim gözümde şu anki hükümet sağlık sınavından ikmale kalmıştır…Eylülde görüşürüz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı