REKLAMI GEÇ

Kosovalılar,Türkçülük Günü’nü kutladı

Kosovalılar,Türkçülük Günü’nü kutladı

Denizli’nin Kale İlçe Belediyesi, Türkçülük Günü’nü, Kosova heyeti ile birlikte kutladı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2013 Pazartesi, 16:44

Kale Belediyesi’nin Kızılcabölük Belediyesi ile Ülkü Ocakları işbirliği ile düzenlediği Türkçülük Günü etkinliğine, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen Kosova Cumhurbaşkanlığı heyeti de katıldı.

Kızılcabölük Çamlık mesireliğinde yapılan organizasyona MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Çelik, Kumafşarı Belediye Başkanı Ali Rıza Onaç, Ülkü Ocakları ilçe başkanları ve çok sayıda ülkücü genç katıldı.

Nazilli Belediyesi Mehter Takımının gösterileriyle başlanan program Osman Öztunç konseriyle devam etti.

KOSOVA HEYETİ DE KATILDI
Konserin ardından Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın davetlisi olarak Türkiye ye gelen Kosova Heyetine hediyeleri verildi. Kale ilçesi ile Kosova’nın İpek ilini kardeş yapmak için büyük çaba sarf eden Dr. Ergin Jable’nin mesajı Başkan İsmail Yarımca tarafından okundu.

Türkçülük gününü kutlayan Jable “Dünyada en çok şehit veren millet Türk milletidir. Atalarımız Çanakkale zaferinde nasıl birleşti ise bizde öyle bir olacağız. Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin” dedi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklama da “Türk Milleti olarak her zaman bir olmalıyız. Balkanlarda yaşayan Osmanlı’nın evlatlarını ağırlıyoruz. Evlad-ı Fatihanlar olarak andığımız kardeşlerimiz iki ülke arasında köprü olarak Türk milletinin kavuşmasını sağlayacak.”dedi.

YARIMCA’YA KOSOVA TABLOSU HEDİYE ETTİLER
Kosovadan gelen heyete hediyeler verilirken, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’ya da Kosova Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Nafiye Gas tarafından Kosova tablosu hediye edildi.

Programın ardından heyet Kızılcabölük Müzesini gezdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı