REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Kale İlçesi’nde ambulans skandalı

Denizli’nin Kale İlçesi’nde ambulans skandalı

Kale’de sağlık skandalı bir cana mal oldu. Kale ilçesinin Muğla sınırındaki Yörükoğlu Köyü’nde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Zühtü Atak, Kale Devlet Hastanesi ambulansının arızalı olması, Tavas’tan gelen ambulansta ise oksijen tüpünün bulunmaması nedeniyle Acıpayam’dan çağrılan ambulansla tam 1.5 saat sonra PAÜ Hastanesi’ne getirilebildi. Zühtü Atak, dün kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2013 Perşembe, 15:09

Kale Devlet Hastanesi’nde yaşanan ambulans skandalı bir kişinin hayatına mal oldu. Kale ilçesine sınır Muğla’ya bağlı Yörükoğlu Köyü’nde meydana gelen trafik kazasında, bir kişi olay yerinde yaşamını yitirirken Zühtü Atak ağır yaralandı.

Vatandaşlar tarafından Kale Devlet Hastanesi’ne getirilen Zühtü Atak, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak, Kale Devlet Hastanesi’nin ambulansının arızalı olması nedeniyle Tavas İlçesi’nden ambulans çağrıldı. Kale 112 Acil Servis ambulansında oksijen tüpü olmadığı için, yaralının Denizli’ye nakli mümkün olmadı. Bu kez Acıpayam’dan ambulans çağrıldı. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, hastanın 1.5 saat sonra Denizli’ye ulaştırılabildiğini söyledi.

Yörükoğlu Köyü’nde 18 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen kazada ağır yaralanan Zühtü Atak’ın tedavi gördüğü PAÜ Hastanesi’nde dün yaşamını yitirdiğini söyleyen Yarımca, “Zühtü Atak, AKP hükümetinin sağlıkta yaptığı devrimin kurbanı olmuştur” dedi.

Yorumlar

Muğlalı   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 17:39

Sayın 112 İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU????? SAĞLIKTA DEVRİM YAPILIYOR DEDİKLERİ BU MU ????? KOSKOCA DENİZLİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TAVAS 112’DE 1 TANE DOKTOR GÖREVLENDİRMEMİŞTİR. ALLAH SİZİN ELİNİZE DÜŞÜRMESİN… DİREKT CENAZE ARABASINA BİNELİM KABRİSTANLIĞA GÖMSÜNLER BİZİ…..

112ACİL   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 16:19

Olay günü Kale ambulansı görevde olduğu için ,Tavas ambulansı görevlendirilmiştir .Ambulanslarımızda doktor bulunmamaktadır.O gün Tavas ambulansı ATT li çalışmaktadır ve yaralının genel durumu kötü hatta yaralı komada olduğu için bu olay sağlık skandalı olarak değerlendirilmemelidir , ATT lerin yetki ve sorumlulumları sınırlıdır ! Serinhisardan Paramedikli ambulans talep edilmiştir ! Ambulanslarda oksijen tüpünün bulunmaması mümkün değildir !

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı