REKLAMI GEÇ

Kale’de esnafın derdi yolsuzluk

Kale’de esnafın derdi yolsuzluk

Denizli’nin Kale İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı 700 esnaf, bölgenin ekonomisini ayakta tutuyor. Aydın’ın Karacasu beldesi başta olmak üzere Muğla’nın sınır köyleri ile Beyağaç, Tavas ilçelerine bağlı köylere hizmet veren Kale esnafının tek sorunu ulaşım sıkıntısı. Birçok köyle ulaşımı kolaylaştıracak Akçay Köprüsü ile Altınova yolunun bir an önce yapılmasını istiyorlar.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2013 Salı, 12:13

Şengül BOZ
Denizli’nin Kale ilçesi, Denizli-Muğla- Aydın-Nazilli-Karacasu karayolunun üzerinde bulunmasının avantajını yaşıyor. Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Hayla, odaya kayıtlı 700 esnafın bulunduğuna dikkat çekerek, “Bölge ekonomisini Kale esnafı belirliyor. Kale esnafı yalnızca Kale halkına değil, komşu illerin vatandaşlarına da hizmet veriyor. Muğla’nın sınır köyleri, Aydın’a bağlı Karacasu beldesi ve köyler, Beyağaç ve Tavas’ın köyleri Kale’den alış-veriş yapar. Tavas Ticaret Odası’nı da ayakta tutan Kale esnafıdır” diyerek iddialı konuştu.

TÜTÜN PARASINA VERESİYE
Kale’de alış-verişin tütün parasına veresiye olarak yapıldığını belirten Oda Başkanı Hayla, “Kale esnafı alış- verişini tütün parasına veresiye yapar. Buna rağmen, esnaf kendini yenilemesini bilmiş ve şu anda Denizli’nin en çok kredi kullanan ilçelerinin başında gelmektedir. Bugün Kale esnafının Mardin, Diyarbakır Trabzon’dan bile müşterisi vardır. Kale esnafı, aktif ve kendini yenileyebilen esnaftır” dedi.
TEK SORUNUMUZ ULAŞIM
Kale’nin tek sorununun ulaşım sıkıntısı olduğunu vurgulayan Hayla, “Muğla merkez Göktepe grup köyleri ile Denizli arasındaki ulaşımı rahatlatacak olan Akçay Köprüsü’nün yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Şu anda Kale’ye gelmek isteyen yaklaşık 40 köy, 40 kilometre fazla yol kat etmek zorunda kalıyor. Eğer köprü yapılırsa, Kale’nin alışverişi daha da hareketlenecek ve ekonomisi canlanacaktır” diye konuştu.

YAŞ ORTALAMASI 38
Kale en az göç veren ilçeler arasında geliyor. Bu nedenle genç nüfusun yoğunlukta olduğunu vurgulayan Hayla, Ticaret ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulunun yaş ortalamasının 38 olduğuna dikkat çekti. Hayla, Kale’nin sakin, ucuz bir ilçe olduğunu bu nedenle gençlerin Kale’yi terk etmediğini belirtti. Oda olarak genç üyelerine yönelik her yıl çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiklerini, sanayisi ve ticareti gelişmiş illere geziler düzenlediklerini açıkladı.

KÖYLER KALE’YE BAĞLANMAK İSTİYOR
Kale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayla, bugün komşu il ve ilçelere bağlı çevre köylerde referandum yapılsa bir çok köyün Kale’ye bağlanmak isteyeceğini de ileri sürdü. Kale halkının ve esnafının gerektiğinde tek vücut olabildiğini belirten Hayla, “Kale’de büyük AVM göremezsiniz. Özellikle yabancı alış-veriş merkezleri Kale’de tutunamaz. Kale halkı taze, ucuz ve yerel ürünleri tercih eder. Cumartesi günü ilçe pazarı kurulur. Ben tüm Denizlilileri bu pazara davet ediyorum. Bölgenin en ucuz, taze ve çeşitli ürününü tatmak istiyorlarsa Kale pazarına gelsinler” dedi.

Yorumlar

Efsane   -  Bağlantı 9 Temmuz 2013, 15:02

Şu Kale-Altınova Yolunu Yaptın Artık ya Lütfen ne zaman bitecek bu ÇİLEEE.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı