REKLAMI GEÇ

Memurlar Caddesi Eğitim kampusu olacak

Memurlar Caddesi Eğitim kampusu olacak

Denizli’nin Kale İlçesi’nde 3 yıldan beri kaymakamlık yapan Serap Özmen, Adnan Menderes hükümeti döneminde 26 kamu konutunun inşa edildiği Memurlar Caddesi’ni eğitim kampusu haline getirmek istiyor. Yıkılan eski binaların yerine yeni okullar yapılmaya başlandı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2013 Cumartesi, 15:05

Şengül BOZ 

Denizli’nin Kale İlçesi’nde görev yapan ve Denizli’nin tek kadın kaymakamı olan Serap Özmen, ilçede eğitime verdiği önemle dikkat çekiyor. ‘Sporla Tanış, Toplumla Barış’, ‘Başarı Sizden Ödül Kaymakamımızdan’, ‘Bu Benim Eserim’ gibi birçok projenin başarıyla uygulandığını söyleyen Kaymakam Özmen, Ana-Kız Okuldayız Kampanyası ile okur-yazar oranının artırıldığını açıkladı.

HAYIRSEVERLERDEN 38 DERSLİK
Kale, 2 lise, 5’i merkezde olmak üzere 16 ilkokul ile eğitim öğretim hizmetine devam ediyor. 3 bin 938 öğrencisi bulunan Kale’de son üç yıl içerisinde hayırseverler tarafından, okul yapımı için protokol imzalandığını açıklayan Kaymakam Özmen, “Hayırsever Abdürrahim Tuna tarafından anaokulu yaptırılması için protokol imzalandı. 8 derslikli Osman Nuri Tuna Anaokulu yapımına başlanıldı.2013–14 Eğitim –Öğretim yılında hizmete açılacak” dedi.

denizli-kale-kaymakam-ozmen-egitim-kampusu-ic-1

Ayrıca, Kale Belediyesi ile yapılan protokol gereği 8 derslikli ek bina yapılarak eğitim-öğretime başlandığını ve lisenin ikili öğretimden tekli eğitime geçtiğini açıklayan Özmen, “Mehmet ve Kemal Aracı kardeşlerle 10 derslikli ilkokul protokolü yapıldı. Uluçam Mahallesi’nde 10 derslikli ilkokul inşaatı tamamlandı. 2012–13 yılında eğitim öğretime başlanıldı. Valilik makamında Başaranlar İnşaat Malzemeleri Ticaret Sanayi A.Ş. adına Hasan ve Ahmet Serter tarafından 12 derslikli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve 2 atölye için protokol imzalandı. Kale Ortaokulu’na Özdeveci Kollektif Şirketi tarafından Fen Laboratuarı kuruldu” diye konuştu. Kaymakam Özmen, 2011-2013 yılları arasında 8 okula Beyaz Bayrak ödülü kazandırdıklarını da açıkladı.

MENDERES’İN BİNALARI OKUL OLACAK
Adnan Menderes döneminde, hemen hemen Türkiye’nin genelinde uygulanan kamu binalarının bulunduğu Memurlar Caddesi’nde eğitim kampusu oluşturmak için yola çıkan Kaymakam Serap Özmen, “2011 yılı sonunda, kullanılamaz durumda olan ve tehlike arz eden 26 kamu konutunun yıkım kararı aldırıldı. Bu alanın 3 bin 938 metrekaresinde anaokulu inşaatı başlandı” dedi. Eğitim kurumlarının bir arada olacağı Memurlar Caddesi’nde, ilçe müzesinin yapımının uygun olacağını düşünen Kaymakam Özmen, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

denizli-kale-kaymakam-ozmen-egitim-kampusu-ic-1

SOKAKTAN ŞAMPİYONLUĞA
Kale’de ilköğretim okullarında, parçalanmış aile çocukları ile şiddet eğilimli çocukları topluma kazandırmak amacıyla uygulanan ‘Sporla Tanış, Toplumla Barış’ projesi ile 20 öğrenci, karate ile tanıştı. Kale Kaymakamlığı’nın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı işbirliği ile uygulanan proje kapsamında belirlenen 20 öğrencinin, karate il birincisi olarak, Türkiye Şampiyonasına katıldıklarını söyleyen Kaymakam Özmen, projenin devam edeceğini ifade etti.

denizli-kale-kaymakam-ozmen-egitim-kampusu-ic-2

EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR
Ekonomik ve sosyal yoksulluk içinde bulunan evde bakım hizmetinden yararlanmayan, yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlıların ve hastaların evde bakımlarını yapmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyleyen Kale Kaymakamı Serap Özmen, “Bu kapsamda, Kale merkez ve 13 köyümüzde yalnız, yaşlı ve bakıma muhtaç 18 kişiye evde bakım hizmeti sunulmaktadır. Projenin toplam süresi 1 yıldır. Dolayısıyla, 1 yıl boyunca tespit ettiğimiz 60 yaşın üstündeki 18 vatandaşımızın ev temizliği, kişisel bakımları ve günlük yemekleri projede istihdam edilen kişilerce gerçekleştirilecektir. Ayrıca, kişilerin ihtiyacı olan her türlü ev eşyası, kişisel giyim eşyaları vakıf yönetimince giderilmiştir. Ayrıca, projemizle bakıma muhtaç yaşlılarımızın temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları sağlanacağı gibi aynı zamanda işsiz, geliri olmayan 12 bayana istihdam yaratılmış olacaktır” dedi.

Yorumlar

yemre   -  Bağlantı 11 Mayıs 2013, 15:13

tebrik ederiz sizi kaymakam hanım bu memelekete bu şekilde hizmet edenler her zaman baş tacı. inşallah ilerde büyük illerin hatta Denizlinin valisi olarakda sizleri görürüz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı