REKLAMI GEÇ

Türk Bayraklı Nevruz kutlaması

Türk Bayraklı Nevruz kutlaması

Denizli’nin Kale Belediye Başkanı MHP’li İsmail Yarımca, nevruz bayramında Diyarbakır’da açılan posterlere tepki olarak ilçeyi bayraklarla donattı. İlçe merkezine ve binalara dev Türk bayrağı, Şehitler Anıtı’nın bulunduğu yere de 7 Türk Devleti’nin bayrakları asıldı.

/ DENİZLİHABER / 21 Mart 2013 Perşembe, 17:44

Mehmet EKŞİM/KALE (Denizli), (DHA)

Denizli’nin Kale İlçesi’nde 21 Mart Nevruz Bayramı, Türk bayraklarıyla kutlandı.Diyarbakır’da yapılan nevruz kutlamalarında terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin asılmasına tepki gösteren Kale Belediye Başkanı MHP’li İsmail Yarımca, ilçenin girişine, belediye binasına ve caddelere Türk bayrağı astırdı.

İlçe merkezinde 20 metre boyunda, 15 metre eninde dev Türk bayrağı açılırken, ilçedeki bazı binalara da Türk bayrakları asıldı. Şehitler Parkı’nda bulunan Şehitler Anıtı’na da 7 Türk Devleti’nin bayrağı asıldı.

Başkan Yarımca, ilçe halkının baharın müjdecisi olan nevruz bayramını kutladığını belirtip, “Nevruzun ateşinin sıcaklığında tarihiyle, coğrafyasıyla, gelenek ve görenekleriyle Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, milletçe hepimizin görevi olmalıdır. Baharı müjdeleyen bu bayram, ne yazık ki bebek katillerince kasıtlı bir şekilde ihanet provalarına alet edilmektedir. Nevruzun tamamıyla bölücü amaçlar için kullanıldığı, İmralı canisinin hezeyan ve küstahlıklarına sahne olduğu bir nevruz yaşanmaktadır. İmralı canisinin posterleri artık hiçbir çekinme veya korku emaresi gösterilmeden ulu orta asılmakta, terörist başına özgürlük mesajları saygısızca verilmektedir. Biz de Kale Belediyesi olarak nevruzda ilçemizi Türk bayraklarıyla donatmaya karar verdik” dedi.

Yorumlar

Necati TAHAL   -  Bağlantı 29 Nisan 2013, 11:11

Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan’dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, M.Ö. 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart’ta kutlanır.Türklerin BAYRAMIDIR!…

Mesut Aydin   -  Bağlantı 22 Mart 2013, 11:41

Nevruz Türk bayramıdır..Açın Azeri Özbek Kazakistan Tv kanallarını nasıl bayramlarla şölenlerle kutlandığını görürsünüz..Bir hafta resmi tatil ilan ediliyor oralarda….Ama biz unutmuşuz, bölücülerin provokasyon bayramı olmuş ne yazık…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı