REKLAMI GEÇ

Kale’de alternatif 19 Mayıs

Kale’de alternatif 19 Mayıs

Denizli’nin Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda iki yıldan beri 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının yalnızca okullarda kutlandığını belirterek, bu yıl 19 Mayıs için alternatif kutlama programı hazırladıklarını açıkladı. Yarımca, “Böyle giderse okullarda kutlanmasına da izin vermeyecekler. Biz bu yıl 19 Mayıs’ı sadece okullarda değil, ilçemizin genelinde coşkuyla kutlayacağız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2013 Salı, 15:28

Kale İlçesi Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Yarımca toplantıda, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama programı çerçevesinde düzenlenen Kaledavaz Tabae Off-Road Yarışları Gençlik Konseri hakkında bilgi verdi.

Denizli Doğa ve 4×4 Off-Road Spor Kulübü (DENDOFF) Başkanı Hüseyin Uyar ile Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksek Okulu Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu Başkanı Öğretim Görevlisi Ayçe Karahan’ın da katıldığı toplantıda Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Reyhanlı’da 50 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı nedeniyle programda yer alan Gençlik Konseri’nin iptal edildiğini açıkladı.

ALTARNETİF KUTLAMA PROGRAMI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın Ankara dışındaki tüm illerde yalnızca okullarda kutlanmasını öngören 1 Ekim 1981 tarihli ’Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’ndeki değişikliği eleştiren Yarımca, belediye olarak alternatif kutlama programı hazırladıklarını açıkladı.

BAYRAMLAR COŞKUYLA KUTLANMALI
Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, 19 Mayıs Pazar Günü, Kaledavaz Tabae Off-Road yarışları düzenleyerek hem 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunun yaşanmasını hem de 6 yıldan beri kazıları devam eden Tabae Antik Kentini yeniden kamuoyuna duyurmak istediklerini belirtti.
Yarımca, “Cumhuriyet karşıtı olan Ak Parti hükümeti, 23 Nisan, 19 Mayıs, Cumhuriyet Bayramı gibi ulusal bayramları, ulusal değerlerimizi de yok etmeye çalışıyor. Onlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ulusal bayramlarımızı unutmayacağız unutturmayacağız. Okullarımızda yönetmelikler çerçevesinde kutlama yapılacak. Ancak biz de, halkımızla birlikte o coşkuyu yaşamak istiyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu yaşamak isteyen herkesi de Kale’ye bekliyoruz” dedi.

30 ARAÇ KATILACAK
Tabae Antik kentine zarar vermeyecek şekilde hazırlanan doğal pist alanında yapılacak olan off-road yarışlarına 30 aracın katılacağını söyleyen Denizli Doğa ve 4×4 Off-Road Spor Kulübü (DENDOFF) Başkanı Hüseyin Uyar, “Off-Road’un yapılacağı pist alanı doğal alan. Ayrıca, vatandaşların rahatlıkla yarışmayı izlemesi için tribün hazırlandı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı