REKLAMI GEÇ

Denizli Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama

Denizli Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’nın basın toplantısında 10 gün önce yaşanan bir kaza sonrası ambulans skandalı yaşandığına ilişkin iddialarına İl Sağlık Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Açıklamada, Kale 112 Acil Servis ambulansının arızalı olmadığı, hasta sevkinde ve hastanın yaşamını yitirmesinde sağlık personelinin bir kusurunun olmadığı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2013 Cuma, 16:34

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
İlimiz yerel yazılı basınında ve internet haber sitelerinde yayınlanan; 18.06.2013 tarihinde saat 20:43’de Muğla Gazeller yolu Yörükoğlu Köyü’nde meydana gelen Trafik kazasında yaralanan hastaya müdahalede, Kale Devlet Hastanesi’nin ambulansının arızalı olduğu, Tavas İlçesinden ambulans çağrıldığı, Kale 112 Acil Servis ambulansında oksijen tüpü olmadığı için yaralının Denizli’ye naklinin yapılmadığı, Acıpayam’dan ambulans çağrıldığı, hastanın 1.5 saat sonra Denizli’ye ulaştırıldığı ile ilgili olarak “3 ambulans 1 ölüm, “ambulans skandalı bir cana mal oldu” vb. şekillerde basında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

18.06.2013 tarihi saat 20:43’de Muğla Gazeller yolu Yörükoğlu Köyünde meydana gelen Trafik kazası nedeniyle, Muğla 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından, 2 yaralının sağlık kurumuna nakli için daha hızlı hareket edebilmek amacıyla Denizli 112 Acil biriminden yardım istenmiştir. Bunun üzerine Denizli 112 Acil Birimi tarafından, Kale 112 Ekibi görevlendirilmiştir. Olay yerine ulaşan Kale 112 Ekibi 2 kazazededen, ex (ölü) olan kazazedeyi kolluk kuvvetlerine teslim ederek Kale Devlet Hastanesi’ne dönmüştür. Muğla Gazeller 112 ekibi de kaza yerinden yaralıyı alarak Kale Devlet Hastanesi’ne nakletmiştir. Kale Devlet Hastanesi tarafından yaralıya gerekli müdahale yapılmış, durumu stabil hale getirilen yaralının ileri tetkik ve tedavisi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevkine karar verilmesi üzerine Kale 112 Ekibi yaralıyı sevk için görevlendirilmiştir. Yaralıya etkin müdahale için, Serinhisar 112 ekibi ile birlikte hareket etmek suretiyle hastanın sağlıklı bir şekilde Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne nakli gerçekleştirilmiştir.

Konuya ilişkin yapılan araştırmada, bu süre zarfında zaman kaybı ve Kale 112 ambulansının arızasının olmadığı, oksijen tüpünün dolu olduğu, yeterli tıbbi malzemenin bulunduğu tespit edilmiştir. Diğer yandan, kaza üzerinden uzunca süre geçtikten sonra; 25.06.2013 tarihinde PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakımı’nda, geçirdiği trafik kazasına bağlı “ağır genel beden travması” nedeniyle vefat eden yaralının, ölümünde 112 ekiplerinin kusuru bulunmadığı açıktır. Aksine Denizli 112 Sağlık Ekipleri, Muğla İline gerekli yardımı zamanında ve etkin bir şekilde yapmıştır.

Yorumlar

vatandaş   -  Bağlantı 10 Temmuz 2013, 00:34

bunların hepsi fasa fiso acımadan insanların canına kıyıyorlar.1 gününü hastanede geçiren kişiler dediğime hak verceklerdir.ilgi alaka yok disiplin yok herkes istediği gibi at koşturuyor.yazıklar olsun devletten maaşlarını alıpta görevlerini yerine getirmeyenlere işini iyi yapıpta onlarında adını lekeleyenlere…

Genel Cevap   -  Bağlantı 3 Temmuz 2013, 15:57

KİMSE NEMALANMIYO BU İŞTEN MERAK ETMEYİN. Bİ RANT YOK SONUÇTA PARADA DÖNMÜYO… RANT FALAN OLSA ÇOKTAN NELER DÖNECEKTİ… HEP GARBİBAN ÇOCUKLARINA BÖYLE BİR MUAMELE YAPILIR ZATEN. AY 15 OLDUĞUNDAN ATM’NİN KARŞISINDA “ALLAH BEREKET VERSİN. BU BENİM HELAL PARAM” DİYOSANIZ. BİŞEY YOKTUR. HEE ŞU DA ÖNEMLİ ÇUVALDIZ MESELESİ… TAVAS AMBULANSI BOŞUNA NEDEN ZAHMET ETMİŞ ? ALLAH AŞKINA BU DEVLET PETROL KUYULARI VAR BEDAVA MI BENZİNLER ??? MADEM HASTA FALAN TAŞIYAMACAK BOŞUNA YÖNLENDİRMESİNLER ??? KALE AMBULANSINA LAFIMIZA DİYECEK YOK. ALLAH RAZI OLSUN. İŞLERİNİ DÖRT DÖRTLÜK YAPIYOLAR. AMA AMBULANSTA AMBULANS OLSA CANIM YANMAYACAK. TAVASTAN GELEN AMBULANS KALE İLÇESİNDE OLSADA HASTALARIMIZA DAHA GÜZEL TAŞISA… SİZDE Bİ SORUNDA YOKSA SATEN VİCDANINIZ KENDİ ARANIZDA SAYGILAR….

att   -  Bağlantı 1 Temmuz 2013, 22:43

biri tavas 112 ambulansının orada ne işi vardı demiş cevap verelim oraya önce hastayı nakletmek için görevlendirildi daha sonra hastanın sağlıgı için paramedikli ekip lüzum oldugu için serinhisar dan paramedikli ekip çagrıldı o yüzden ordaydı o ambulans.. ayrıca 1,5 saat bekleme diye bir şey yok o saat diliminde içerde hastaya müdahalesi yapılıyordu anlayabildiniz mi size göre hastayı bir anda götürmek gerekiyo dimi karga tulumba ambulansa yükle götür ambulansın görevi bu dimi?. kale devlet hastanesinin acil serviside bunun için var hastaya müdahale etmeden hemen denizliye sevk et. AGZI OLAN KONUŞUYOR..

sağlıkçıya yanıta yanıt   -  Bağlantı 1 Temmuz 2013, 16:20

Sağlıkçıya yanıt veren kişi.Asıl utanması gereken kişi sensin.Senin sağlıkla uzaktan,yakından alakan varmı? Anlarmısın bu işlerden? 112 ambulans sistemi nasıl çalışır haberin varmı? Birde,kaza 18 haziranda olmuş,hasta 25 haziranda vefat etmiştir.Ambulanstan veya gecikmeden dolayı vefat gerçekleşmiş olsaydı,hasta ya o gün,yada ertesi gün vefat ederdi,aradan 7 gün geçmiş,hasta vefat etmiş,bunda art niyet arayan düşünce bana kalırsa provokatör,insanları birbirine düşürme isteğinde olan düşüncedir.Lütfen sağlıkçılar veya diğer devlet memurları üzerinden nemalanmaya çalışmayın,halkı memura düşman etmeye uğraşmayın.Biz sağlıkçılar olarak elimizden gelen hassasiyeti gösterdiğimize inanıyoruz.

Sağlıkçıya yanıt   -  Bağlantı 1 Temmuz 2013, 09:28

Yazık be 1.5 saat hasta orada bekledi yazdığınızdan utanın…

sağlıkçı   -  Bağlantı 30 Haziran 2013, 02:23

Herkez konuşuyor,ağzı olan konuşuyor,anlayan konuşuyor,anlamayan konuşuyor.O gün nöbetciydim ve oradaydım.Hastayı Gazeller 112 ekibi Kale devlet hastanesine getirdi.O sırada Kale 112 ekibi Kaza alanına takviye gitti.Olası bir vaka için Tavas 112 ekibi Kaleye görevlendirildi.Hastanın durumunun kritikliği ve yaşam fonksiyonlarının devamlılığı için paramedikli ekip gereği duyuldu ve en yakın paramedikli ekip Serinhisar ekibi çağrıldı.Serinhisar ekibi geldi hastayı Denizli’ye götürdü.Olay bundan ibaret.Ne bir ambulans bozuktu.ne oksijen tüpü bitikti,nede başka bahaneler vardı,her şey yerli yerinde saat gibi işledi.

Cihan   -  Bağlantı 29 Haziran 2013, 01:06

Yani arkadaslar Allah askına ambulans bilerek adam olsun diye gecikti müdahale yapamadı mı diyorsunuz ..ya Muğla ekibine yardım etmese denizli kale 112 ekibi dahil olmasa hasta kurtulacakmiydi?arkadaslar herseyin altında bi sorun aramayalım.ben denizli saglık ekiplerimizi olaya mudahilliklerinden ve ellerinden geleni ivedilikle yerine getirdiklerinden dolayı teşekkür ederim.mevtaya da Allah Dan rahmet dilerim..lütfen bazı seylerin takdir olduğunu bilip ,haksız yere bazı kurum ve şahısların günahına girmeyelim…

Yasin Temiz   -  Bağlantı 29 Haziran 2013, 00:26

Yukardaki açıklamadan anlaşılacağı üzere kazazedenin ölüm nedeninin 112 sağlık ekibiyle alakalı olmadığı gözükmektedir. Bunun için il sağlık müdürlüğünü suçlamak yersizdir.

Osman   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 22:38

Sağlık Müdürünün bu açıklamalarından sonra hala şüpheleri olan varsa bence art niyetlidir. Vatandaşa hizmet konusunda sağlık çalışanlarının görevlerini iyi yaptığını düşünüyorum…

Abdullah   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 22:21

10 gün önce olan kaza sonucunda değil de kazadan 10 gün sonra ölüm gerçekleşmiş se bunda 112 nin ne hatası olabilir. Bizler 112 lerin nasıl özverili çalıştığını çok iyi biliyoruz. Devletin en önemli sağlık hizmetini yürüten insanların çalışma şevkini kırmayalım Lütfen…

nurhan   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 18:20

Kale ambulansında sorun yoksa, Muğla..Acıpayam..Tavas..ayrıntıları neden? Açıklama, savunma neden? Bilumum sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen..neden bu ölüm?..Belediye Başkanı yalan mı söylüyor?

Muğlalı   -  Bağlantı 28 Haziran 2013, 17:24

Açıklama için teşekkür ederiz. Ben o gece hastanenin bahçesindeydim. Yapılan Açıklamada Tavas 112 Ekibinin niçin orada olduğunu niye cevap verilmemiş… Kale ekibi kaza alanındayken, tavas 112 çağırıldı. Fakat Tavas aracında oksijen tüpü yoktu. Daha sonra serinhisar 112 sevisi çağırıldı…. Söylüyorum o gece Tavas 112 ekibi İşi neydi ??????? Gezmeyimi geldi Kale’ye ?????????

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı