REKLAMI GEÇ

123.500 kişi teleferikle yaylaya çıktı

123.500 kişi teleferikle yaylaya çıktı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Ekim’de hizmete açtığı teleferik hattı ve bağbaşı Yaylası Tesisleri, kentte yaşayanların ilgi odağı haline geldi. Geride kalan 19 günde 123 bin 500 kişi teleferiğe binerek Bağbaşı Yaylası’na çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2015 Perşembe, 13:07

Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hizmete sunulan teleferik hattı ile Bağbaşı Yaylası onbinlerce vatandaşa ev sahipliği yaptı.

ic-4

17 Ekim’de açılışı yapılan teleferiğin ilk bir ay ücretsiz olduğunu duyan Denizlililer, Bağbaşı’na akın etti. 19 günde 123 bin 500 kişi ilk kez teleferiğe binmenin heyecanını yaşadı. Çıkış istasyonundan kabinlere binen vatandaşlar, hat boyunca Denizli’ye yüksekten baktı, varış noktasındaki teraslardan da kenti seyretti. Daha sonra da servis araçlarıyla tesislerin bulunduğu yaylaya götürülen ziyaretçiler, buradaki restoran, yörük çadırı ve diğer tesislerden de faydalanabiliyor.

denizli-teleferik-123-bin-500-kisi-ilk-defa-bindi-h

ZOLAN: BİR İLKE DAHA İMZA ATTIK
Teleferik istasyonu ve Bağbaşı Yaylası’nı zaman zaman ziyaret ederek vatandaşların istek ve önerilerini dinleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’yi yayla turizminde marka yapacak kompleksin kısa sürede 123 bin 500 kişiye ev sahipliği yaptığını söyledi. Denizli’yi en büyük zenginliği olan yaylalarıyla buluşturmak için teleferik projesini uyguladıklarını dile getiren Zolan, “Şükürler olsun Denizlimiz de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Her gün binlerce vatandaşımızı burada misafir ediyoruz. Demek ki şehrimizde doğru bir proje daha yapmışız ” dedi.

ic-2

“TEPKİLER OLUMLU YÖNDE”
Teleferiğin her yaş grubundan Denizlililerin ilgisini çektiğini kaydeden Başkan Zolan, “Teleferik ve yayla projemiz hakkında bugüne kadar aldığımız tepkiler çok olumlu. Şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz de oldu. Onlar da projemize hayran kaldı. Dünyada benzerleri ile yarışabilen, Türkiye’de ise eşi benzeri olmayan teleferik ve yayla projemiz kentimize hayırlı ve uğurlu olsun. Halkımızın ilgisi artarak sürüyor. Bazen birkaç saat sıra bekleyen vatandaşlarımız oluyor. Bu projemizi gerçekleştirmenin ne kadar doğru olduğunu görmek bizlerin motivasyonunu da artırıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Nazmi DEMİRAL   -  Bağlantı 6 Kasım 2015, 09:31

O teleferiğe ben de bindim. Ancak ilk kez teleferiğe binmedim. Çünkü daha önceleri de sayısız kereler teleferiğe bindim.

Ayrıca bir çok yerde yıllardır mevcut olan teleferiğin çok matah bir şeymiş gibi bu denli haberleştirilmesine anlam veremiyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
5 Mayıs 2024 Pazar 10 22Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 24Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 14 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 15 29Az Bulutlu