REKLAMI GEÇ

5 ilçe tarla farelerinin istilasına uğradı

5 ilçe tarla farelerinin istilasına uğradı

Acıpayam, Çardak, Bozkurt, Çal ve Çivril’da üreticiler çaresiz. Beş ilçeyi istila eden tarla farelerinin ekili alanlardaki tahribatı giderek artıyor. Yaşanan sıkıntıyı yerinde gözlemleyen CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ilçe gezilerinin ardından Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret ederek, yaşanan sorunu aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2015 Salı, 11:17

CHP milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tarla faresi sorununun en çok yaşandığı ilçelerden olan Acıpayam’a giderek, üreticilerle görüştü. Üreticilerin yaşanan sorunun “afet” olarak değerlendirilmesini istediklerini ifade eden Karaca, benzer problemin Çardak, Bozkurt, Çal ve Çivril’de de yaşandığını söyledi.

ic-2

ACİL ÖNLEM GEREKİYOR
Fare istilasındaki tarlaların delik deşik hale geldiğine işaret eden Karaca, “Çiftçimiz mağdur. Çiftçilerin zehirli buğdayı beslenme bölgelerine koymasının yeterli bir çözüm olmadığı ortada. Çiftimiz kapan kuruyor, fareler sopalarla öldürülmeye, ürünler kurtarılmaya çalışılıyor, ancak çabalar yetersiz kalıyor. Zararın giderilmesi için Acıpayamlı üreticiler, sorunun afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor. Sadece Acıpayam’da değil Çardak, Bozkurt, Çal ve Çivril’de de ürünler fareler yüzünden hasar görmüş durumda. Fare ölüleri nedeniyle, ekolojik denge bozulmuştur. Salgın durumunun yaşanmaması için acilen önlem alınması da önem taşımaktadır” dedi.

ic-1

VALİ KOCATEPE İLE GÖRÜŞTÜ
İlçelerdeki incelemelerinin ardından Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret ederek yaşanan sıkıntıyı aktardığını bildiren Karaca, “Çiftçilerimizin kendi yöntemleriyle mücadelesinin yetersiz kaldığını, topyekün mücadelenin şart olduğunu, kapsamlı araştırmanın ivedilikle yapılıp en geç bir hafta içinde müdahale edilmesi gerektiğini, fare salgınından zarar gören ilçelerin afet bölgesi kapsamına alınmasının vatandaşlarımız tarafından talep edildiğini ve hemşehrilerimizin daha büyük sorunlarla karşılaşmaması için önerilerimi Sayın Valimize aktardım. Sayın Valimiz, konuyla ilgilendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü’nü arayarak çarşamba günü, İl Sağlık Müdürü, zarar gören ilçelerin kaymakamları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri ile bir toplantı yapacaklarını belirtti. araştırma ve çözüm için gerekenin yapılacağı sözünü verdi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
23 Mayıs 2024 Perşembe 18 34Parçalı Bulutlu
24 Mayıs 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
25 Mayıs 2024 Cumartesi 13 28Parçalı Bulutlu