REKLAMI GEÇ

AK Parti’den geciken bilgilendirme itiraz

AK Parti’den geciken bilgilendirme itiraz

AK Parti Pamukkale İlçe yönetimi, CHP Pamukkale ilçe başkanlığının sandık asil ve yedek üye listelerinin geç teslim edilmesi ile ilgili seçim kuruluna itirazda bulundu.

Ali Bilge / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2023 Çarşamba, 14:18

İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Pamukkale İlçe Seçim Kurulu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada gerek yerel gerekse genel siyasette tüm hemşerilerine dokunmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm partilerin asil ve yedek üyelerini belirleyerek seçim kurullarını bildirdiklerini anlatan Gökbel, “Bununla ilgili de bir siyasi tarih vardır. 23 Nisan 2023 tarihine kadar partilerin sandık asil ve yedek üyelerini bildirmeleri gerekmektedir. Bununla ilgili biz AK Parti olarak 20 Nisan tarihinde listelerimizin tamamını ilçe seçim kurulumuza ilettik. Lakin CHP yöneticileri, 23 Nisan tarihinin saatini geçirerek bu listelerini teslim etmiş bulunmaktalar. Bu noktada sadece söyleyeceğim şey şudur; Elbette ki seçim ciddiyet işidir. Ciddiyetle ve hassasiyetle takip edilmesi gereken bir meseledir. Dolayısıyla sandığına sahip çıkma çağrısı yapanlar kendi bölgelerinde kendi işlerinde bir türlü başarıyı elde edemeyen ve ancak sandığa sahip çıkmak için çıkma çağrısında bulunanlar maalesef ki bir kez daha görüyoruz ki orada da sınıfta kaldılar. Maalesef bugünkü geldiğimiz noktada da bu ciddiyetin dışına çıkarak aynı zamanda da bu milletin kendi içerisindeki emanetine sahip çıkma noktasında da yine sınıfta kaldılar.” dedi.

Olayla ilgili hukuki süreç olduğu için çok fazla yorum yapmayacaklarını belirten Gökbel, şöyle konuştu:

“Bizimle ilgili bir boyut olmadığı için bu Yüksek Seçim Kurulu’nun ya da ilçe seçim kurulunun vereceği bir karardır. Ancak şunu ifade etmek isterim ki bu olayın dikkatle takipçisi olacağız. AK Parti hareketi hiçbir zaman karalamayla, yalan ve iftira ile siyaset yapan bir tarafta olmadı. Her daim bu milletin gönlünde taht kuran liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin liderliğinde doğruyu ve hakikatin üzerinden siyaset yapan bir harekettir.”

Gökbel, şuanda 437 asil ve yedek üyenin isminin yazılı olduğu listenin 23 Nisan 2023 günü saat 17.05 te teslim edildiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
21 Mayıs 2024 Salı 19 34Az Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 19 35Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
23 Mayıs 2024 Perşembe 18 34Parçalı Bulutlu
24 Mayıs 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
25 Mayıs 2024 Cumartesi 13 28Parçalı Bulutlu