REKLAMI GEÇ

Darbeye direnişin fotoğrafları sergi oldu

Darbeye direnişin fotoğrafları sergi oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimine karşı halkın sergilediği direnişi gösteren fotoğrafları sergiye dönüştürdü. “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi” 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda açıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2016 Pazartesi, 18:55

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, bir bölümünü AK Parti Genel Merkez’den temin ettiği direniş fotoğraflarının yer aldığı 15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi, düzenlenen törenle açıldı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki serginin açılışına AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

denizli-15-temmuz-sergisi-ic-3

Milletvekili Şahin Tin, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi ile Türkiye’nin geleceğine hedef alındığını belirterek, “15 Temmuz akşamı, dost bildiğimizin, ABD’nin desteği ile ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğine hedef alan bir kalkışmada bulundu. O akşam yalnızca 240 vatandaşımızı şehit vermedik. O akşam, Türkiye’de kardeşin kardeşine, babanın evladına olan güveni de yıktılar. Ancak biz yeniden o güveni sağlayacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“PKK, DAİŞ VE FETÖ TEK BİR YERDEN YÖNETİLİYOR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimine karşı tek bir yürek olan ve bir ay süreyle alanlarda demokrasi nöbeti tutan Denizlililere teşekkür ederek, “Bu fotoğrafları 15 Temmuz akşamı yaşananları unutmamanız ve çocuklarınıza atlatmanız, gelecek kuşaklara aktarılması, hafızalara kazınması için sergiledik” diye konuştu.
denizli-15-temmuz-sergisi-ic-2
Gaziantep’te bir düğünde gerçekleştirilen saldırıyı lanetlediğini söyleyen Zolan, “FETÖ, DAİŞ ve PKK aynı elden yönetiliyorlar. Birinin işi bitince diğerine görev veriliyor. Ama nasıl FETÖ’nün kökünü kazıdık ise, DAİŞ’in ve PKK’nın da kökünü kazıyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ TEKRAR YAŞANMAMASI İÇİN HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ise, Türkiye’de bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için shalka büyük görev düştüğünü kaydederek, “Nasıl 15 Temmuz akşamı, parti ayrımı yapmadan bir olup meydanları doldurduksa, bundan sonrada vatan ve millet için yine birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu vatanın sahipsiz olmadığını her zaman göstereceğiz” dedi.

denizli-15-temmuz-sergisi-ic-1

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergide Denizli, İstanbul ve Ankara’da darbe girişimine karşı direnişi anlatan 80 fotoğraf yer alıyor. Sergi, 1 Eyül’e kadar açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 32Parçalı Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 19 31Mevzi Sağanak Yağışlı
20 Mayıs 2024 Pazartesi 20 34Az Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Parçalı Bulutlu
22 Mayıs 2024 Çarşamba 20 36Az Bulutlu