REKLAMI GEÇ

Denizli Cumhuriyet’e sahip çıktı

Denizli Cumhuriyet’e sahip çıktı

Denizli halkı Cumhuriyet’e sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Cumhuriyet’in 93. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu tarafından organize edilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”ne binler katıldı. Saat 19.55’te yürüyüşe geçen gruplar Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Emek Caddesi, İstiklal Caddesi’ni takip ederek, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na ulaştı. Yürüyüş kolu buradan da Valilik önüne geçti. Denizlililer yürüyüş boyunca Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını gösteren sloganlar attı, yürüyüşe katılmayanlar da evlerinden destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2016 Cumartesi, 19:42

Engin ÜNAL – Selami AYDIN – Büşra KURU

Denizli’de 26 sivil toplum örgütü ve siyasi partinin katılımıyla oluşturulan Demokrasi Platformu’nun düzenlediği geleneksel “Cumhuriyet Yürüyüşü” başlıyor. Demokrasi Platformu’nun çağrısına karşılık veren binlerce Denizlili, yürüyüş için Atatürk Stadı’nda toplanmaya devam ediyor.

Polis, Atatürk Stadı’na çıkan tüm yollarda sıkı güvenlik önlemi aldı, üst araması yapılmadan alana kimsenin girişine izin verilmiyor.

cumhuriyet-yuruyusu-1

Saatler ilerledikçe Stat önünde toplananların sayıları artarken, kalabalık marşlar ve sloganlar ile coşuyor.

cumhuriyet-yuruyusu-2

Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan binler, Atatürk Stadı önünden başlayacak yürüyüşte Emek ve İstiklal caddelerini takip ederek 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na ulaşacak. Cumhuriyet Yürüyüşü Valilik önünde noktalanacak.

cumhuriyet-yuruyusu-4

SAAT: 19.55
Atatürk Stadı önünde toplanan binler Cumhuriyet Yürüyüşü’nü başlattı. Kortej halinde Lise Kavşağı’na ilerleyen Denizlililer, Cumhuriyet’e sahip çıktıklarını ifade eden sloganlar atıyor.

cumhuriyet-yuruyusu-7

SAAT: 20.05
Yürüyüşe katılan gruplar Lise Caddesi’nden Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne döndü. Mahşeri kalabalık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Denizli uyuma bayramına sahip çık”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atıyor. Yürüyüşe katılmayan vatandaşlar da evlerinin balkonlarından ve camlarından yürüyüşe destek veriyor.

SAAT: 20.15
Yürüyüşe katılan binler Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki yürüyüşlerini sürdürüyor. Dev bayrak taşıyan gruba çevrede bulunan vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. VataNdaşlar, ışıklarını açıp kapatarak, yürüyüşe destek veriyor.

cumhuriyet-yuruyusu-3

SAAT: 20.20
Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan gruplar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Emek Caddesi’ne döndü. Yürürüyüş sonu hala Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde.

SAAT:20.32
Yürüyüşe katılan gruplar Emek Caddesi’nden Sulu Köprü’ye geldi ve İstiklal Caddesi’ne dönüş yaptı.

cumhuriyet-yuruyusu-6

SAAT: 20.37
Cumhuriyet Yürüyüşü korteji Delikliçınar Meydanı’na yaklaşıyor. Binlerin coşkusuna, Denizliler evlerinin balkonlarından katılıyor, ışıkları yapık söndürerek, destek veriyor.

cumhuriyet-yuruyusu-8

SAAT: 20.42
Yürüyüş kolu Delikliçınar Meydanı’na ulaştı. Grubun diğer ucu ise hala Suluköprü’de.

cumhuriyet-yuruyusu-9

SAAT: 20.51
Yürüyüşe katılanlar Valilik önüne ulaştı. Grubun arkası ise hala 15 Temmuz Delikliçıar Şehitler Meydanı’da. Grubun toplanmasının ardından Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan bir teşekkür konuşması yapacak.

SES SİSTEMİNDE ARIZA
Valilik önünde toplanan gruplar, İstiklal Marşı’nı söylemek için hazırlanırken, ses sistemindeki arıza nedeniyle bank baylayamadı. Yürüyüşe katılan gruplar kaydı beklemeden İstiklal Marşı’na başladı ve coşkulu bir şekilde söyledi. Teknik arıza Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan’ın konuşmasında da sürdü. Mikrofonu devreden çıkaran İlhan, kalabalığa megafon ile seslendi. Megafonu da CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tuttu.

denizli-cumhuriyet-yuruyusu-mujdat-ilhan

DENİZLİ CUMHURİYET’İN TEMİNATIDIR
Valilik önünde teşekkür konuşması yapan Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan, her gün şehit haberlerinin alındığı bu günlerde, Cumhuriyet’in öneminin bir kez daha ve net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.

İlhan, “İçteki ve dışarıdaki hainler bilmelidir ki, Denizli’de toplanan on binler Mustafa Kemal’in askeri olmaya devam edecektir. Denizli Demokrasi Platformu’nun geleneksel hale getirdiği yürüyüş sizin sayenizde uzun yıllar devam edecek. Cumhuriyete sahip çıkan Denizlililer, Cumhuriyet düşmanlarına bir kez daha haykırdı. Bağımsızlığımızı payidar kılacak her türlü eylem ve söylemin içinde bulunacağını ortaya koydu. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kastedenlere karşı koymak için buradayız. Laik sosyal hukuk devleti, Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Yürüyüşüne katılanlar dağıldı.

denizli-29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu