REKLAMI GEÇ

Vali Demir’e “Kıyak Geziyi veto” çağrısı

Vali Demir’e “Kıyak Geziyi veto” çağrısı

Denizli İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantılarının son birleşiminde oy birliği ile aldığı yurt dışı gezi kararının hukuki dayanağının olmadığını ileri süren İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Bekir Çapar, Vali Abdülkadir Demir’den hukuk dışı bu kararı veto etmesini istedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2013 Cumartesi, 16:58

İl Genel Meclisi’nin 53 üyesinin, daire müdürleri ile birlikte İtalya, İsviçre, Bosna-Hersek, Macaristan veya Çek Cumhuriyeti’ne gezi kararı, Temmuz ayı toplantılarının sor birleşiminde oybirliği ile kabul edildi.
Kararın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını ileri süren ve İl Genel Meclisi’nin başından bu yana giderayak geziye karşı çıkan tek üyesi CHP’li Bekir Çapar, “Devlet Memurlarının Görevlendirilmesi ile ilgili kanuna tamamen aykırı bir karardır. Sayın Vali’miz Abdülkadir bu hukuk dışılığa izin vermemeli ve kararı veto etmelidir” dedi.

HUKUKİ DAYANAĞI YOK
Devlet Memuru Kanunu’nda yer alan yurtdışı yönetmeliğine göre, yurt dışına gidecek olan kişilerin önceden belirlenmesi gerektiğini ancak İl Genel Meclisi’nde kabul edilen kararda kimin nereye gideceğinin belirtilmediğini söyleyen Çapar, “Yurtdışına, gezi, inceleme, eğitim amaçlı görevlendirmede, mesleki yeterliliğin aranması gerekir. Kimin nereye gideceğine dair isim bildirilmesi gerekir. Kararda isim yer almıyor. Ayrıca gidilecek ülkelerle bağlantının kurulması gerekir. Kararda böyle bir bağlantı yok. Davet olması gerekir, o da yok. Ayrıca, gezi ve inceleme sonucunda rapor hazırlanarak ilgili kuruma sunulması gerekir. Burada kimin hangi konuda rapor hazırlayacağı belirtilmiyor. Bu görevlendirme, Devlet Memurları Kanunu’na aykırı bir görevlendirmedir” diye konuştu.

anons

KUL HAKKININ PEŞİNİ BIRAKMAM
Seyahatin adının teknik, soyadının ise gezi olduğunu ileri süren Çapar, “Maliyeti İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanacak olan bu gezinin karşısında durmaya devam edeceğim. 150 bin TL ödenek ayrıldı ancak, bu ödeneğin çok çok üzerinde bir gezi olacak. Ayrıca, 53 meclis üyesi ile daire müdürlerinin katılacağı bu gezinin harcirahı 286 lira. Hiç kimse kurusa bakmasın. Partiden ihraç edileceğimi bilsem bunun karşısında olacağım. Kul hakkını kimseye yedirtmeyeceğim” dedi.

anons
VALİLİK ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPACAK
Pazartesi günü Valilik Binası önünde basın açıklaması yapacağını açıklayan Bekir Çapar, “Bu kararın hukuk dışı olduğunu ve gerekçelerini valilik önünde düzenleyeceğim basın toplantı ile tüm kamuoyuna açıklayacağım. Tabi ki bu hukuk dışılığa izin vermemesi için Vali Abdülkadir Demir’den de kararı veto etmesini talep edeceğim” diyerek şiddetle karara karşı çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar

zafer öklen   -  Bağlantı 8 Temmuz 2013, 14:54

Kimlerin bu gezi için oy verdiği de açıklansın bizde bilelim. Seçime bir yıldan az zaman kaldı. Devlet kesesinden sefa sürelim demişler, Sayın Çapar taş koymuş anlaşılan. Kesin küserler Bekir beye.

ismail   -  Bağlantı 7 Temmuz 2013, 17:43

haberi yapan siteyede tesekkur diğer denizli sitelerinde yok bu haber.habercılık bu ıste bekir capar bey hep soyledı bu meclıste bunları ama dıkkate alan yok.meclıs ne ıs yapıyorki.devletin parası ıle yaptıklarını kendılerı yapıyormuş gıbı gosterıyorlar garip halkımda il ozel ıdaresi meclisini OZEL ya zannediyor.kendi ceplerinden harcıyor zannedıyor.ozel idare ismini kaldırıyor ya Basbakanımız helal olsun.kurtuluyoruz hava acaka atanlardan oh be ya…

HAS BE HAS DENİZLİLİ   -  Bağlantı 7 Temmuz 2013, 01:27

BRAVO SAYIN ÇAPAR HAKİKATEN DELİKANLISIN.DİK DURMAYA DEVAM.GİDECEKLEREMİ?YİNDE TEKRAR TEKRAR YAZIKLAR OLSUN.UYAN DENİZLİ UYAN.. BU PARALAR HEPİMİZİN.

Kobra   -  Bağlantı 6 Temmuz 2013, 22:18

Denizli Valiliği gereğini yapar ve basına duyurur zannımca.Selamlar.

hak-hukuk   -  Bağlantı 6 Temmuz 2013, 18:09

kendi personeline (valilikte ve afet acil durum mudurlugunde calisanlar) mahkeme kararina ragmen sosyal denge tazminati vermemek icin bin bir turlu bahane uyduran, butce yok diyen, hak yiyen bu meclis ve uyeleri mi Denizli’ye faydali olacak! Bekir Bey bunu da soylerse basin aciklamasinda cuk diye oturur!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14 28Çok Bulutlu
16 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Çok Bulutlu
17 Mayıs 2024 Cuma 17 32Çok Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Az Bulutlu